Orădenii vor putea să îşi plătească impozitele şi taxele cu o oră mai devreme. Conform unui comunicat al Primăriei, începând de marţi, 25 ianuarie, ghişeele de încasare a taxelor şi impozitelor din Primăria Oradea îşi vor începe programul cu publicul de la ora 7.30. Potrivit noului program de lucru cu publicul orădenii vor putea să îşi stingă datoriile către bugetul local între orele 7.30 - 16.30 în zilele de luni, marţi, miercuri şi vineri, respectiv în intervalul 7.30 - 18.30 în cursul zilei de joi.

Primarul Ilie Bolojan a ordonat modificarea orarului de funcţionare al ghişeelor de plată după ce săptămâna trecută a avut surpriza să descopere, încă de la prima oră, zeci de orădeni care aşteptau deschiderea programului de lucru de la ora 8.30 pentru a-şi stinge datoriile faţă de bugetul local.

Conform comunicatului Primăriei, pe lângă plata la ghişeu, orădenii mai au la dispoziţie plata online, pe baza codului numeric personal sau a codului fiscal, plata prin intermediul unităţilor Direcţiei de Poştă, CEC Bank, respectiv ordin de plată sau foaie de vărsământ.

Contribuabilii care îşi achită integral impozitele şi taxele locale înainte de 30 martie vor beneficia de o bonificaţie de 8%. După această dată, majorările de întârziere se ridică la 2% pe lună sau fracţiune de lună.