Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu a anunţat, miercuri, că poliţiştii Serviciului Rutier Bihor au deschis dosar penal pe numele unui bărbat de 39 de ani din Cordău, care, în seara precedentă a provocat un accident rutier soldat cu rănirea unei persoane.

Evenimentul rutier s-a produs pe drumul comunal 64, în afara localităţii Cordău. Şoferul, despre care BIHOREANUL a aflat că este Gheorghe Ardelean, administratorul unei firme profilate pe fabricarea articolelor de îmbrăcăminte din Sânmartin, a pierdut controlul asupra direcţiei într-o succesiune de curbe, iar autoturismul a ieşit în afara părţii carosabile, în partea stângă a direcţiei sale de deplasare.

În urma evenimentului, pasagerul său de 33 ani a fost rănit uşor.

"După ce l-au pus să sufle în aparatul etilo-test, poliţiştii rutieri au constatat că şoferul prezenta o concentraţie alcoolică de 1,05 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei", a declarat Alina Dinu.