Când am aflat că domnul Ghiţă Sârb a fost agăţat pentru o şpagă de 600 de euro şi ceva potol, mi-am dat seama ce diferenţă-i între Oradea şi Cluj, unde primarul Apostu a luat 50.000 de euroi până şi de la pepenari. Aşa că nici nu ştiu de ce Sârb a intrat în vizorul DNA: pentru corupţie sau pentru că şpaga era de-a dreptul ridicolă?

Bihoreanul nostru e genul care avansează în carieră pentru că dă impresia de om slab, ba chiar fraier. Când în partid se băteau trei-patru grei pentru o funcţie, soluţia temporară de ieşire din impas era numirea lui Sârb, tipul pe care toţi credeau că-l pot duce de nas.

E memorabilă scena numirii lui ca prefect, povestită de un coleg de partid. Problema era că Ghiţă, ca alţi mii de tineri străluciţi ai generaţiei sale, căzuse victimă ceauşismului şi nu putuse absolvi decât o şcoală de frigotehnişti. La numire, de-abia începuse Dreptul, dar fără studii superioare nu putea fi prefect. Atunci a intervenit Unchiu' Rectorul, care i-a completat pe genunchi o diplomă de absolvire.

Blajinul Ghiţă a ajuns prefect PSD, apoi deputat PDL, iar în final înalt funcţionar public cică apolitic, ipostază în care BIHOREANUL l-a dibuit că lua leafă ca să nu facă nimic. Anul trecut, înaltul funcţionar dar măruntul şpăgar era susţinut puternic de indivizi dubioşi pentru ocuparea din nou a funcţiei de pefect. N-a fost să fie!

Acum riscă să intre la răcoare pentru niscaiva salamuri. Însă, având în vedere că e obişnuit cu munca în incintele frigorifice, nu va fi nicio problemă să se adapteze. Parcă văd că o să ajungă chiar şef de cameră...