Gigacaloria se ieftineşte, orădenii o vor plăti însă la fel de scump! Consiliul Local va fi chemat luni să aprobe ieftinirea gigacaloriei de la 260 lei la 243 lei ca urmare a reducerii costurilor cu combustibilul şi diminuării de la 24% la 20% a TVA-ului pentru sectorul de servicii.

În ciuda acestui fapt, orădenii vor plăti însă, în continuare, tot 240 lei pe gigacalorie, la fel ca în prezent. "Am ales să reducem subvenţia plătită de la bugetul local de la 20 lei la 3 lei", a declarat primarul Ilie Bolojan, joi, în cadrul unei conferinţe de presă în care a prefaţat şedinţa de Consiliu Local.

Potrivit edilului, această măsură a fost luată pentru că oraşul va avea de făcut în continuare investiţii în sistemul de termoficare şi va avea nevoie de fonduri. "Trebuie să investim în reabilitarea magistralelor şi automatizarea punctelor termice, aşa că suntem obligaţi să alocăm aceşti bani aici", a spus Bolojan.

Prin reducerea la numai 3 lei a subvenţiei pe gigacalorie, Oradea se va situa la cel mai scăzut nivel din ţară. Potrivit presei centrale, singurul oraş care nu oferă subvenţie pe gigacalorie este Constanţa. Excepţie fac consumatorii cu venituri sub 1.500 lei pe familie.