Gigi e un tip cool. Tanti Aglaia n-a fost niciodată. Îi despart cam patru decenii de viaţă, iar asta îi face, contemporani fiind, să trăiască în lumi paralele.

El e genul descurcăreţ. Cât a mers bişniţa a dus Baracz Palinka şi lighene de plastic la unguri, iar când n-a mai mers a revendicat terenuri pentru "băbăciuni", le-a cumpărat (adică le-a trecut pe numele lui), le-a parcelat şi le-a vândut. A fost suficient de şmecher să facă bani fără să plătească la stat ("că statu' îi dă la proşti") şi îndeajuns de prevăzător să-şi bage cartea de muncă la o covrigărie ("că nu se ştie niciodată").

Pentru Gigi, tanti Aglaia e "baba de la unu", ciudata din balconul cu pisici tărcate şi cu muşcate crescute în cutii de smântână.

Ea e genul gospodină. Şi-a împărţit viaţa între catedra de rusă, bucătărie şi doi prunci. Trei, dacă-l punem la socoteală şi pe soţ. Subinginer la combinat, nenea lu' Aglaia a murit de la Snagoave. Doctorii i-au tăiat un deget, apoi încheietura, şi tot aşa. Bătrânul a avut încăpăţânarea să moară pe bucăţi, aşa cum s-a dus şi averea familiei. Văduva a rămas doar cu un apartament într-o casă rece pe dinăuntru şi prăbuşită pe dinafară. Dar ultracentrală!

Pentru tanti Aglaia, Gigi e "domnul George", patronul de la doi, politicos, dar prea stresat ca să îşi amintească să salute.

Deşi sunt vecini de ani de zile, "domnul George" şi baba şi-au vorbit cu adevărat abia săptămâna trecută. N-ar fi discutat, dar Primăria a introdus o taxă pe faţadele neîngrijite. Taxa e de patru ori mai mare decât impozitul pe apartament şi a fost adoptată pentru a forţa orădenii să-şi întreţină casele înainte să se prăbuşească peste trecători. "Domnul George mi-a spus că dacă n-o să pot plăti noua taxă, îmi cumpără apartamentul. Dar nu-mi poate da bani mulţi, că e criză...", i-a povestit baba unei vecine.

Gigi n-a povestit nimănui, nimic. Îşi tot face calcule. Cu o mochetă şi un dispersit, apartamentul babei ar fi numai bun de dat în chirie. Dar, aşa, va trebui să bage banii şi în refacerea faţadei. Iar asta îl face să se crizeze. "Mama lor de ticăloşi! Ştiu doar să pună taxe!". Gigi e revoltat: politicienilor nu le pasă că "orădenii o duce greu"...