Tânăra sportivă orădeană Giulia Safina Popa s-a clasat pe locul al IV-lea la turneul „2023 Tennis Europe Junior Masters”, la categoria 14 ani feminin.

Competiţia, care a avut loc în principatul Monaco, la Monte Carlo Country Club, în perioada 2-5 Noiembrie, a reunit cele mai bune opt jucătoare ale continentului din acest an la generația 2009.

În prima fază, cele opt sportive au fost repartizate în două grupe de patru. Giulia a evoluat în Grupa A, acolo unde a obţinut două victorii şi a cedat un meci.

În prima partidă, orădeanca s-a confruntat cu Tamina Kochta din Germania, pe care a întrecut-o la capătul a două seturi, cu scorul de 6-4, 6-3. Apoi, în ziua următoare, Giulia Popa a avut-o ca adversară pe Barbara Kostecka din Polonia, în faţa căreia a trebuit să se recunoască învinsă cu scorul de 4-6, 2-6.

În fine, în ultimul joc din grupă, sportiva de la CSM Oradea a evoluat în compania Sarei Oliveriusova din Cehia, jucătoare de care a trecut clar, cu scorul de 6-1, 6-0.

Ca urmare, cu două victorii și un meci pierdut, Giulia Popa s-a clasat pe locul 2 în grupă și astfel a ajuns să dispute finala mică a turneului campioanelor.

În meciul pentru locul 3 al turneului, orădeanca s-a duelat cu Anna Pushkareva, în fața căreia a fost nevoită să se recunoască învinsă, deşi Giulia a început foarte bine și s-a desprins la 5-2 în primul set, dar după o luptă aprigă l-a cedat cu 6-7. Apoi, Pushkareva a triumfat, impunându-se şi în cel de-al doilea set, cu 6-1.

După cum transmite conducerea clubului CSM Oradea, Giulia Safina Popa a avut un bilanț general de 48 victorii și 10 meciuri pierdute pe parcursul sezonului 2023 în competițiile Tennis Europe, iar la simplu a terminat anul cu 34-5. De asemenea, ea are un bilanț general de 198-50 pe întreaga carieră.

Giulia ocupă primul loc în Rankingul Tennis Europe, la categoria 14 ani feminin, cu 1215 puncte. Ea este antrenată la CSM Oradea de tatăl ei, Lucian Popa, iar de pregătirea fizică se ocupă Marius și Dana Marinău.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!