Tânăra şi talentata tenismenă orădeană Giulia Safina Popa continuă să impresioneze în competiţiile internaţionale. Deşi are doar 13 ani, sportiva legitimată la CSM Oradea a reuşit un rezultat de excepţie, în weekend, în Spania, unde a câştigat turneul Tennis Europe U16 Joan Mir de la Torello.

Cu trei ani mai tânără decât limita maximă de participare la acest concurs, Giulia Popa a reuşit să îşi demonstreze calităţile, câştigând toate cele cinci meciuri pe care le-a disputat. Nu a cedat niciun set până în finală.

Antrenată de tatăl său, Lucian Popa, Giulia a fost cap de serie numărul 3 la acest turneu, unde a învins-o în primul tur pe reprezentanta ţării gazdă, Idoia Razquin, cu scorul de 6-2, 6-4. Apoi a trecut şi de Oliwia Drozdz din Polonia, cu 6-4, 6-3, pentru ca în sferturile de finală să dea peste o altă sportivă din Spania, Carla Vazquez Alcudia, pe care a învins-o tot la capătul a două seturi, cu scorul de 6-2, 6-3.

În semifinale, Giulia s-a impus şi mai clar, cu 6-0, 6-1 în faţa jucătoarei cehe Veronika Sekerkova.

În fine, în ultimul act, sportiva clubului orădean a cedat primul set, cu 5-7, în faţa sportivei Ksenia Efremova, dar a revenit şi şi-a adjudecat următoarele două seturi, 6-4, 6-2, câştigând proba de simplu.

La dublu, Giulia Popa a făcut pereche cu Sofie Hattlerova din Cehia, cele două având o evoluție bună și ajungând până în finală. Aici însă a pierdut, cu 8-10 în decisiv.

Giulia Safina Popa are un început de an 2023 excelent. Înainte de această competiţie din Spania, ea a disputat finala turneului Le Petit As, cel mai important turneu de tenis pentru copii organizat în Europa, iar apoi, în urmă cu o săptămână, a câștigat şi primul turneu ITF, în Letonia, ceea ce a reprezentat „o performanță uluitoare având în vedere faptul că Giulia are doar 13 ani, iar la evenimentele ITF pot lua parte sportivi juniori (adică până în vârsta de 18 ani)”, după cum a precizat CSM Oradea.