Doi tineri sportivi ai secţiei de tenis de la clubul CSM Oradea au avut rezultate foarte bune în ultimele zile. Giulia Safina Popa (foto) a triumfat la turneul dotat cu Cupa Tretorn şi care s-a desfăşurat la Timişoara, în perioada 21-23 septembrie.

Sportiva de la CSM Oradea a pornit la acest turneu, înscris în calendarul oficial al Federaţiei Române de Tenis, din postură de cap de serie numărul 1. Giulia Popa a confirmat însă aşteptările şi statutul de favorită, impunându-se la categoria de vârstă de 12 ani feminin.

La startul probei s-au aliniat 15 sportive, dar orădeanca a obţinut trei victorii din tot atâtea posibile şi a terminat pe primul loc.

Potrivit site-ul clubului CSM Oradea, Giulia Safina Popa este născută pe 9 noiembrie 2009 şi se situează deja pe locul II în ierarhia naţională a sportivelor născute după 1 ianuarie 2009, cu 3754 de puncte.

În decursul acestui an, Giulia a luat startul la mai multe competiţii destinate categoriei 12 ani, la care a întâlnit însă sportive cu 1-2 ani mai mari.

La rândul său, Harris Kopanyi, un alt sportiv de la CSM Oradea, a câştigat Trofeul Marc - Cupa Albalact 2019 la tenis, competiţie care s-a desfăşurat la Cluj-Napoca.

Harris (foto) a luat startul tot în proba de 12 ani, dar la masculin, unde a beneficiat de un wildcard. Şi el a fost cotat drept cap de serie numărul 1 şi, la rândul său, a confirmat aşteptările, câştigând competiţia.

La startul probei de 12 ani masculin de la turneul clujean s-au prezentat 16 concurenţi, pe tabloul principal.

Harris Kopanyi este născut pe 16 ianuarie 2008 şi ocupă locul 57 în clasamentul individual la categoria 12 ani masculin.

De notat că el a participat deja şi la competiţii de categorie de vârstă superioară, respectiv de 14 ani.