Întrecerile de culturism şi fitness revin la Oradea, în acest weekend, când, sâmbătă, cu începere de la ora 10, se va desfăşura prima ediţie a concursului intitulat Apollo Clasic.

Întrecerile, care sunt organizate de trei apropiaţi ai sportului bihorean, Adrian Lupău, Nagy Janos şi Csokmai Tiberiu, vor avea loc la Arena Antonio Alexe şi vor reuni la start competitori din mai multe ţări, precum Marea Britanie, Iordania, Ungaria, Irak, Slovacia şi România.

„Ne dorim să aducem în Oradea ceva nou, o competiţie în care doar spiritul sportiv să fie pus în valoare. Avem valori ale acestui sport aici în Oradea, în România, dar acestea nu sunt susţinute. Vom aduce o nouă viziune în ceea ce priveşte organizarea acestui gen de competiţii pe plan naţional, în care profesionalismul să primeze, ceea ce înseamnă că sportivii vor beneficia de un alt respect atât din punct de vedere financiar cât şi uman. Ne dorim ca orgoliul manifestat de numeroase cluburi din România să dispară treptat şi să colaborăm altfel pe viitor pentru a valorifica cu adevărat potenţialul sportivilor din această ţară. Îmi doresc să redau ceva sportului orădean, deoarece din acest loc mi-am început cariera”, a declarat Adrian Lupău, preşedintele United Intercontinental Bodybuilding Fitness Federation cu sediul la Houston, în Statele Unite ale Americii.

Întrecerile de sâmbătă se vor da însă şi pe bani, nu numai pentru gloria sportivă, după cum au mai anunţat organizatorii la conferinţa de presă care a prefaţat concursul. Astfel, cel mai bun culturist de la fiecare din cele 6 categorii de concurs va fi recompensat cu 400 de dolari. În total, valoarea premiilor va fi de 8.000 de dolari, în această sumă fiind incluse recompensele finaciare, suplimentele nutritive, trofeele personalizate şi medaliile. „Suntem pregătiţi şi ne dorim să oferim cele mai bune condiţii de concurs sportivilor participanţi. Este prima ediţie a concursului Apollo Classic, o competiţie pe care vrem să o dezvoltăm an de an de acum înainte”, a precizat Nagy Janos, preşedintele filialei din România a UIBFT.

Pentru prelucrarea marelui trofeu, care este o adevărată operă de artă, dar şi pentru medalii, organizatorii au apelat la un sculptor. „Sperăm ca toţi performerii să fie mulţumiţi. Ne dorim să facem ceva nou pentru Oradea, să promovăm fitness-ul cât mai mult şi, an de an, competiţia să crească în dimensiune. Va exista şi un premiu special pentru cel mai bun program liber ales, în valoare de 300 de dolari, prin care ne dorim ca participanţii să se aplece şi asupra laturii artistice. Această sumă va fi încasată de către sportivul cel mai apreciat de către public. Ca organizatori, ne dorim să avem parte de cât mai mult show pentru că asta apreciază spectatorii”, a declarat şi Csokmai Tiberiu, vicepreşedintele filialei din România a UIBFT.