Deşi orădenii au rămas încă de duminică seară fără apă caldă, câteva străzi orădene din zona centrală erau luni la prânz pline de apă fiebinte.

Orădenii care au trecut pe strada Mihai Eminescu au avut surpriza să vadă un pârâu de apa căldă revăsându-se pe strada Ady Endre până în gurile de canalizare pluvială din strada Roman Ciorogariu.

Angajaţii Termoficare au fost nevoiţi să evacueze pe stradă apa fiebinte revărsată din conductele secţionate din căminul tehnic de la intersecţia străzilor Mihai Eminescu cu Ady Endre.

Pentru ca agentul termic ridicat la 80 grade Celsius risca să deterioreze conductele de canalizare pluvială făcute din plastic acesta a fost deversat abia după ce s-a mai răcit.

"Lucrările efective vor începe după golirea întregii reţele de transport, ceea ce la nivelul oraşului înseamnă circa 27.000 metri cubi de apă", a declarat directorul tehnic al Termoficare, Adrian Ciobanca.

Termoficare a oprit alimentarea cu apă calcă a oraşului duminică seară. Conform programării, reluarea serviciilor către consumatorii din cartierele Rogerius, Ioşia şi parţial strada Republicii se va face în seara zilei de joi, iar celelalte zone vor rămâne fără apă caldă până lunea viitoare.