Gom, câinele de urmă al Poliţiei Bihor, care, în luna iunie, a salvat o fetiţă de 2 ani dispărută din grădina bunicilor din comuna Sârbi, a murit. În vârstă de 9 ani, Gom s-a îmbolnăvit săptămâna trecută, iar medicii veterinari nu au reuşit să-l salveze.

"Aşteptăm rezultatul necropsiei. Deocamdată nu ştim ce i-a provocat decesul", a declarat BIHOREANULUI purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu.

Frumosul ciobănesc german a ajuns la Oradea în 2006 trimis de la Centrul chinologic al Poliţiei române "Aurel Greblea" din Sibiu, unde a fost antrenat pentru a lua urma umană.

Vioi, agil şi extrem de devotat conductorului său, Gom a participat la sute de acţiuni pentru prinderea unor hoţi, tâlhari, violatori şi criminali. S-a remarcat încă din primul an de activitate, când i-a condus pe poliţiştii care cercetau un caz de omor mai bine de 4 kilometri, oprindu-se direct la casa criminalului.

Dintre toate "misiunile", însă, salvarea fetiţei din Sârbi a fost una specială, deoarece Gom, împreună cu coechipierul său, agentul principal de poliţie Florian Mitra de la Serviciul Criminalistic al IJP Bihor, au mers pe urmele ei mai bine de trei ore, găsind-o, în final, într-un lan de porumb la marginea localităţii.

Acum, după moartea lui Gom, Poliţia Bihor a rămas cu un singur câine de urmă.