În urma evaluării instituționale pe care Agenția Română de Asigurare a Calității Învățământului Superior (ARACIS) a făcut-o la începutul anului la Universitatea din Oradea, instituția academică are în continuare calificativul „grad de încredere ridicat”, cel mai înalt din cele care se oferă universităților.

Anunțul a fost făcut vineri, de Universitatea din Oradea, printr-un comunicat care citează decizia Consiliului ARACIS din 3 octombrie.

De altfel, la ceremonia de deschidere a anului universitar 2024-2025, care a avut loc marți, rectorul Constantin Bungău a anunțat că această decizie urmează să fie luată, prezentând-o ca un succes al Universității, care își reconfirmă statutul din primul eșalon în rândul instituțiilor de învățământ superior acreditate din România.

„Doresc să îi felicit pe toți colegii, ale căror eforturi susținute au contribuit la acest rezultat remarcabil. Este o recunoaștere a excelenței noastre academice și a muncii depuse de întreaga comunitate universitară”, a declarat acum Constantin Bungău, rectorul Universității din Oradea.

Hotărârea ARACIS cuprinde și numărul maxim de studenți care pot fi înscriși la specializările facultăților orădene evaluate cu prilejul vizitei specialiștilor. Dintre acestea, cea mai bine „cotată” este specializarea Relații Internaționale și Studii Europene, unde UO poate să înscrie într-un an până la o sută de studenți.

Citește hotărârea ARACIS:

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!