Începând de luni, 19 septembrie, până pe 18 octombrie, grădina Palatului Baroc din Oradea se transformă într-un tărâm de poveste, unde vizitatorii vor putea admira instalaţii luminoase interesante, proiecţii pe faţada clădirii şi se vor întâlni cu personaje istorice.

Tururile vor începe în fiecare seară de la ora 20.30 şi vor dura circa 30 de minute.

Oaspeţii vor fi plimbaţi prin grădină de actori costumaţi în diferite personaje, personalități ce au legătură cu trecutul locului.

"Plimbându-se prin Magic Garden, vizitatorii se vor putea întâlni, spre exemplu, cu Regele Ladislau, experienţă înlesnită de Cecilie Knutsen, artist plastic şi vizual din Bergen (Norvegia) sau vor asculta muzica inspirată din compoziţiile lui Michael Haydn. De asemenea, vor putea admira budoarul împărătesei Sissi, imaginat de Alexandru Pantelimon, un profesionist din zona de producţie de teatru şi operă, sau vor putea auzi cum bate «Inima Pământului», instalaţie creată de norvegianul Morten Skattkjær, un artist experimentat în construcţia designului vizual şi arhitectural pentru evenimente", se arată într-un comunicat transmis de organizatori.

În plus, cei care vor instala în telefonul mobil aplicaţia Magic Garden şi vor scana un cod QR printat pe un pliant oferit la eveniment vor putea vedea, cu ajutorul camerei foto a telefonului, cum arăta odinioară curtea Palatului Baroc.

Toate acestea vor avea loc în cadrul evenimentului Magic Garden, o premieră în România, care a fost iniţiat de Asociaţia Why Not Us, cu un bogat palmares de evenimente desfăşurate în special în Cluj-Napoca. Parteneri sunt Episcopia Romano-Catolică a Oradiei, respectiv Visit Oradea.

Cei care doresc să participe la tururile ghidate trebuie să înregistreze în prealabil pe site-ul proiectului Magic Garden.

Preţul unui tur în grădină este de 30 lei pentru adulţi, respectiv 15 lei pentru copii.

Magic Garden este un proiect realizat cu circa 200.000 euro (965.505 lei), bani obţinuţi prin proiectul "RO-cultura", finanţat prin Granturile SEE acordate de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia în spaţiul economic european.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!