Curtea Episcopiei Greco-Catolice a Oradiei, transformată în ultimii ani într-o grădină generoasă și înmiresmată, a fost prădată duminică de o femeie aflată la vârsta a treia, care și-a umplut plasele cu flori, după cum se poate vedea într-o filmare surprinsă de camerele de supraveghere și publicată pe Facebook de Eugen Ivuț, secretarul episcopului Virgil Bercea. 

„Este inadmisibil asa ceva... Această femeie a îmbătrânit degeaba. Ce oameni slabi...”, a scris Eugen Ivuț, lângă clipul video care arată cum femeia se plimbă agale de-a lungul șirului de flori și rupe cu nesimțire dintre cele care-i plac mai mult, printre care cărărjele, dipladenii, mușcate. „Poate cineva o recunoaște!”, mai spune mesajul, care înseamnă astfel la identificarea și eventual sancționarea făptașei.

Contactat de BIHOREANUL, secretarul episcopal a spus că, cel puțin deocamdată, nu a fost depusă o plângere la Poliție referitoare la furtul de flori. „Nu este vorba despre valoare aici, ci despre gestul în sine. Acesta e dureros, mai ales din partea unei doamne la vârsta asta”, a precizat Ivuț, adăugând că mai există o filmare nepublicată în care femeia rupe și mai mulți trandafiri din aceeași grădină.

Nu este prima oară când hoții dau atacul în curtea eparhiei. În aprilie 2021, un bărbat a dat lovitura dis-de-dimineață, echipat cu o sacoșă de mari dimensiuni. Și atunci, reprezentanții episcopiei au publicat clipuri video pe Facebook, pentru a rușina autorul.

Curtea Episcopiei Greco-Catolice este proprietate privată, dar rămâne deschisă publicului, tocmai pentru ca trecătorii să se poată bucura de grădina multicoloră. 

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!