Grădinița 45 din strada Aluminei nr. 100 ar putea fi reabilitată pe bani europeni, printr-un proiect care mai cuprinde eficientizarea energetică a Creșei 6 - Căsuța Veseliei, situată în aceeași clădire.

Consiliul Local Oradea a aprobat joi, cu unanimitate de voturi și fără comentarii depunerea spre finanțare prin Planul Regional Nord – Vest 2021 – 2027 a proiectului în valoare de 18,5 milioane lei.

„Obiectivul principal este reabilitarea clădirii Grădiniței 45 și Creșei 6, în vederea creșterii calității infrastructurii educaționale din municipiului Oradea. Prin implementarea proiectului, se țintește creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice cu destinația de instituții de învățământ”, se menționează în Hotărârea de Consiliul Local.

Documentele au fost depuse spre finanțate încă de vineri, în prima zi de deschidere a axei.

„Se propune ca spațiile clădirii să se transforme în spații moderne, curate și multifuncționale din care se vor elimina finisajele parazite, iar exteriorul degradat să fie curățat și reabilitat”, se menționează în document.

Lucrările vizează, printre altele, reabilitarea instalațiilor, înlocuirea tâmplăriei, utilizarea resurselor regenerabile de energie și reducerea costurilor cu utilitățile.

Vezi mai jos Hotărârea de Consiliu Local privind reabilitarea Grădiniței 45!

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!