Fostul baron al Bihorului Alexandru Kiss, judecat aproape un deceniu pentru fapte de corupție, dar recent scăpat de pușcărie mulțumită schimbării legilor și în special lentorii magistraților, își vede împlinit visul de a-și transforma conacul de pe deal într-un loc de pelerinaj pentru lumea bună a Oradiei. Ce-i drept, nu în felul cum își dorea.

Impozanta reședință din strada Beldiceanu, cu garduri din beton înalte de peste 3 metri, vilă de nabab întinsă pe 600 metri pătrați și casă de oaspeți cu cinematograf, sală de biliard și piscină în curtea de peste un hectar, a fost vândută de fosta consoartă a fostului politician, ajungând în mâna unor investitori care vor să amenajeze o grădiniță în stil american pentru copiii VIP-urilor din Oradea.

La începutul acestei luni, Comisia Municipală pentru Urbanism și Amenajarea Teritoriului a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu propus de noii proprietari, dar a cerut ca aceștia să prezinte o soluție de trafic astfel încât accesul și ieșirea din conac să se facă separat, pentru a evita aglomerarea străzii înguste ce urcă pe deal.

De unde reiese că, dincolo de atuuri, viața la înălțime are și dezavantajele ei. Iar Kiss, intrat de câțiva ani într-un binemeritat con de umbră, știe cel mai bine...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!