La o lună și jumătate de când compania publică de transport aerian a Poloniei, LOT, operează zboruri de la Oradea cu escală la Varșovia spre trei continente, gradul de ocupare a aeronavelor a ajuns la 60%, a dezvăluit directorul regional pentru România și Republica Moldova.

Acest parametru „este promițător”, a afirmat reprezentantul LOT la o întâlnire cu reprezentanții agențiilor de turism din Oradea acreditate de Asociația Internațională de Transport Aerian (ITIA), care deja trimit călători în cele mai diverse destinații, de la Amsterdam la Toronto.

Servicii de calitate superioară

În cadrul unei întâlniri găzduite miercuri de Aeroportul Oradea cu reprezentanții agențiilor de turism Eximtur, Transilvania Travel, Romtur și Air Antares, acreditate de ITIA, directorul regional pentru România și Republica Moldova al LOT Polish Airlines, Jakub Malecki, le-a prezentat acestora, ca și reprezentanților presei orădene, avantajele călătoriei cu aeronavele Embraer ale companiei.

„Confortul pasagerilor este superior comparativ cu alte tipuri de aeronave ale altor companii care operează în Europa. Ai senzația de spațiu, pentru că așezarea scaunelor este două câte două, astfel că fiecare pasager are loc fie la geam, fie spre culoar. Nu există scaune la mijloc, unde este inconfortabil”, a spus reprezentantul LOT înainte să aterizeze pe aeroportul orădean cursa Varșovia – Oradea, operată cu un Embraer 175, cu o capacitate ce variază între 78 și 104 locuri.

De notat că în aeronavele LOT nu există un spațiu delimitat separat pentru călătorii de la clasa Business, însă aceștia au avantajul că ocupă un singur loc pe rând în fiecare din cele două părți ale aeronavelor, în stânga și în dreapta față.

Malecki a subliniat și calitatea serviciilor oferite de LOT, pasagerii din clasa Economy putând să-și rezerve locurile fără costuri suplimentare și beneficiind de apă, cafea, ceai și o gustare incluse în prețul biletului, cu posibilitatea de a comanda și masa la bord sau chiar de a o precomanda pe site-ul LOT dacă au anumite preferințe culinare sau restricții alimentare, de exemplu dacă vor mâncare kosher sau halal, dacă sunt vegani sau vegetarieni etc.

De altfel, atât reprezentanții agențiilor de turism, cât și jurnaliștii - după debarcarea pasagerilor sosiți de la Varșovia și înainte de îmbarcarea celor care au plecat din Oradea spre alte destinații - au putut vedea cabina aeronavei, al cărei aspect spațios a confirmat descrierea oficialului companiei.

„Putem trimite turiști oriunde în lume”

Răspunzând unei întrebări a BIHOREANULUI, directorul regional al LOT a afirmat că în prezent gradul de ocupare a curselor Oradea – Varșovia, lansate pe 3 iunie, este de 60%, apreciind că „este promițător”.

Tot întrebat de BIHOREANUL, care a vrut să afle dacă pasagerii care se îmbarcă din Oradea aleg preponderent o destinație finală sau alta unde să ajungă după escala la Varșovia, Malecki a afirmat: „Nu există un anumit specific al destinației finale, pasagerii îmbarcați la Oradea călătoresc spre majoritatea destinațiilor europene, ceea ce este foarte important, pentru că arată potențialul zonei. Destinațiile finale sunt din cele mai diverse, într-o săptămână se remarcă Amsterdam, în alta Statele Unite... Azi am cunoscut un pasager care călătorea din Oradea spre New Delhi, altul spre Miami. Realmente este o plăcere să vedem atât de mult tranzit spre atât de multe destinații, ceea ce înseamnă că există o înțelegere a ceea ce propune LOT pieței orădene”.

Spusele oficialului companiei au fost întărite și de un reprezentant al agenției de turism Romtur International, care a afirmat că „azi dimineață am avut rezervări din Oradea pentru Toronto și avem un grup pentru Tokyo la sfârșitul lunii”.

„Putem trimite turiști din Oradea oriunde în lume, nu mai trebuie să facă drumuri pe șosele, de 3-4 ore, până la Cluj sau la Budapesta, să apeleze la companii low cost și să fie îmbarcați și debarcați în aeroporturi periferice și în terminalele cele mai îndepărtate”, a spus reprezentantul agenției, Vasile Talpoș.

Pe de altă parte, directorul regional al LOT a afirmat că „Oradea este unul dintre cele mai frumoase orașe din Europa, fără nicio glumă” și a spus că, în opinia sa, un alt obiectiv ar putea fi ca turiști din alte colțuri ale lumii să fie aduși aici. „Oradea trebuie promovată, astfel încât să vină turiști nu numai din Polonia, ci și din orice alte zone ale Europei”, a spus Jakub Malecki.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!