Fostul teren viran din strada Ion Bogdan a devenit agrement. Primăria Oradea a pus, începând de miercuri, la dispoziţia orădenilor patru terenuri de sport din care două de baschet, unul de fotbal sau handbal şi unul de tenis sau tenis cu piciorul.

"Terenurile de sport au fost amenajate pentru că orădenii care locuiesc în această zonă a oraşului nu aveau unde să facă mişcare. Începând de astăzi, acestea stau la dispoziţia locuitorilor zonei cu titlu gratuit", a declarat viceprimarul Florin Birta.

Investiţie în valoare de 151.000 lei, terenurile de sport au fost amenajate de firmele Drumuri Orăşeneşti, care a terasat şi asfaltat amplasamentul, şi Abed Nego care a împrejmuit terenurile cu gard. Cu ocazia lucrărilor constructorii au amenajat şi 45 de locuri de parcare.

Pentru primăvara anului viitor, municipalitatea şi-a propus să amenajeze noi spaţii de agrement pentru orădeni. "Obiectivul nostru este ca pe rază de 500 de metri de orice bloc sau casă din Oradea să existe o zonă verde, un loc de joacă pentru copii sau un teren de sport", a spus Birta.

În acest sens, municipalitate a închiriat de la SNCFR amplasamentul situat dincolo de linia ferată la ieşirea din noul pasaj subteran spre strada Secarei pe care care va amenaja un teren de sport şi vrea să în închiriere terenul situat către linia de tren din spatele străzii Milcovului.

"Locuitorii zonei au fost deja somaţi să îşi demoleze garajele. Pe acest amplasament vom amenaja în primăvără o zonă verde cu loc de joacă pentru copii", a spus viceprimarul.