Lucrările de amenajare a parcării subterane din strada Independenţei au intrat, în sfârşit, în linie dreaptă.

Termen limită: luna mai!

"Lucrăm în aceste zile la finalizarea structurii parcării spre Sinagogă, ultimul tronson şi până la sfârşitul lunii martie se va turna ultimul planşeu. Tot ce înseamnă rezistenţa parcării va fi finalizat. Se lucrează în interior la instalaţiile electrice, instalaţia anti-incendiu, accesuri, scări şi altele", a declarat primarul Ilie Bolojan, luni, în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit edilului, parcarea va fi dată în folosinţă peste cel mult două luni.

"Dacă toate lucrurile vor decurge bine, până la finalul lunii mai accesul în parcare va fi deschis. La fel ca în cazul parcării din spatele Tribunalului, timp de trei luni de zile accesul va fi gratuit, urmând ca politica de preţuri să fie stabilită în vara acestui an", a afirmat Bolojan.

Un proiect integrat

În paralel, reprezentanţii municipalităţii pregătesc amenajarea întregii zone adiacente parcării. Printre lucrări se numără pietruirea viitoarei piaţete care va acoperi parcarea, amenajarea accesului în parking şi amenajarea malului Crişului Repede în vecinătatea acesteia.

Lucrările de dalare a piaţetei şi de amenajare a accesului în parcare vor fi scoase la licitaţie în cursul lunii martie.

"Săptămâna aceasta va demara concursul de proiecte pentru proiectarea copertinei care va acoperi accesul în parcare. Va fi un concurs internaţional organizat de Ordinul Arhitecţilor din România, iar participanţii vor avea la dispoziţie 60 de zile pentru depunerea ofertelor", a declarat edilul.

Construcţia parcării subterane din Piaţa Independenţei se numără printre cele mai dificile proiecte asumate de municipalitatea orădeană. Lucrările, în valoare de 35,9 milioane lei, sunt executate de firma Construcţii Bihor.