Vandalul care la începutul lunii a pornit intenţionat alarma de incendiu a parcării subterane din strada Independenţei, ceea ce a declanşat pornirea automată a instalaţiilor de stingere şi apoi inundarea, a fost uşor de găsit, dar nu şi de pedepsit.

Identificat de poliţişti pe baza imaginilor furnizate de camerele de supraveghere video, bărbatul este încă cercetat, urmând să se stabilească dacă va fi sancţionat penal sau doar contravenţional.

În principiu, va trebui să plătească pagubele pentru cei 60 de metri cubi de apă scurşi şi cei 28 KW de energie electrică consumaţi în timpul alarmei false, plus costurile deplasării autospecialei SMURD pentru ajutorarea unei persoane care, surprinsă fiind de apă în parcarea construită sub nivelul Crişului, a suferit un atac de panică.

Problema municipalităţii, păgubite în urma incidentului, e că vandalul, în vârstă de 20 ani, nu are nici venituri, nici domiciliu, nici bunuri, făcându-şi veacul pe străzile oraşului, aşa că nu prea are ce lua de pe el.

Singura variantă rămâne transformarea eventualei amenzi şi a cuantumului pagubelor în muncă în folosul comunităţii, pentru ca tânărul să fie pus să măture străzile.

Numai că dacă i-ar fi plăcut munca, oare ar fi trăit pe străzi din mila orădenilor?

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!