Magistraţii Judecătoriei Oradea au judecat luni doar o treime din dosarele aflate pe rol, datorită grevei pe care grefierii au efectuat-o în semn de solidaritate cu întregul personal bugetar, afectat de anunţata diminuare a salariilor.

"La Judecătoria Oradea s-a judecat azi (n.r. - luni) doar o treime din dosarele programate, datorită grevei grefierilor, care au dreptul legal să facă greve de solidaritate. Pentru că aceştia au asigurat doar o treime din activitate, şi magistraţii au judecat doar o treime din dosarele planificate", a declarat pentru BIHOREANUL vicepreşedintele Judecătoriei, Cristi Danileţ.

La Tribunalul Bihor, obligaţia grefierilor de a asigura o treime din activitate a fost interpretată diferit, astfel încât s-au judecat, luni, toate dosarele programate. "La Tribunal toţi judecătorii s-au ocupat de toate procesele programate pe ziua de azi, întrucât grefierii au asigurat treimea de activitate necesară acestui lucru, amânându-şi activităţile de alt tip, care nu aveau legătură cu cauzele de azi", a precizat Daniela Jurjuţ-Lazăr, vicepreşedintele Tribunalului Bihor.

La Curtea de Apel Oradea nu au fost programate dezbateri pentru ziua de luni.