Angajaţii din schimbul de după-amiază, care trebuiau să preia tura la ora 14 pentru a deservi centrala societăţii Termoficare, s-au adunat joi în parcarea de la intrarea în societate şi refuză să intre la muncă. Protestatarilor li s-au alăturat şi colegii din turele libere.

Cei circa 100 de salariaţi acuză conducerea societăţii de lipsă de dialog.

"De o lună se tot aude că se vor modifica graficele de lucru, că vor reduce turele de la cinci la patru şi jumătate, că vor da afară personal. Noi tot întrebăm ce va fi şi nu ni se spune nimic. Am cerut marţea trecută să avem un dialog cu directorul şi ni s-a spus că e în concediu. Am zis atunci că miercuri şi ni s-a spus că e ocupat şi nu îşi face agenda după noi", a declarat Cornel Fofiu, în numele colegilor.

Revoltaţi, protestatarii îi cer directorului Stănel Necula să vină în faţa lor pentru a discuta planurile administraţiei privind eventuale reduceri de personal şi cer majorarea salariilor, respectiv plata procentului de 30% din salariul neîncasat la intrarea în insolvenţă a societăţii Electrocentrale.

Contactat de BIHOREANUL, directorul Stănel Necula a declarat că a aflat despre protest de la colegii săi, care de altfel aveau semnale deja de câteva zile că urmează o grevă.

"Greva numai spontană nu este, de vreme ce se ştia de ea. Eu le-am transmis angajaţilor să îşi desemneze cinci reprezentanţi cu care să mă întâlnesc astăzi, după ora 14, când aveam liber în agendă. Cel mai probabil nu vor veni", a spus Necula. De altfel, protestatarii spun clar că nu se duc la director, ci vor ca acesta să vină între ei. 

Necula a afirmat că nu cunoaşte nemulţumirile salariaţilor de vreme ce nu a avut un dialog oficial cu aceştia. "Ce pot să spun este că salariile au crescut cu 20,2% când personalul a fost preluat la Termoficare şi că societatea şi-a respectat toate prevederile din contractul colectiv de muncă", a spus Necula.

În cazul în care angajaţii nu preiau schimbul, personalul din schimbul de dimineaţă este obligat să supravegheze în continuare utilajele vreme de patru ore, după care nu mai răspund pentru buna lor funcţionare.

Cum tura de dimineaţă este cea care va intra şi de noapte, chiar dacă protestul se va încheia, există riscul ca oraşul să rămână fără încălzire pentru că personalul nu va putea reveni la muncă atât de repede.