Din 17 şi până-n 19 ianuarie, românii şi-au propus să nu mai alimenteze la pompe, în semn de protest faţă de scumpirea nesimţită a combustibililor. Vorba perversului din Târgu Ocna: "Ori suntem şoferi, ori nu mai suntem!". Avem ocazia să arătăm companiilor petroliere că nu pot să-şi bată joc la infinit de noi.

Mulţi fizicieni susţin că datorită evoluţiei preţului benzinei în România se poate modela matematic mişcarea browniană. Scade barilul pe plan mondial, costul benzinei se scumpeşte. Scade dolarul şi euro faţă de leu, la noi preţurile urcă. Creşte producţia internă şi a ţărilor arabe, la noi combustibilul ajunge la tarif de parfum de fiţe. Iar noi, tot popor vegetal!

Se spune că, pe vremea lui nea Nicu, când acesta a simţit nevoia să arate că avem mişcare sindicală, a adunat lumea în piaţă să anunţe că scad salariile la jumătate. Toţi au reacţionat în cor: "Ceauşescu, PCR!". Intrigat, Ceaşcă anunţă că se va lucra şi duminica, iar ziua de lucru va fi de 16 ore. Poporul, la fel: "Ceauşescu, PCR!". În fine, zice că tot al doilea cetăţean va fi spânzurat. Linişte totală. Doar un tip sfios întreabă: "Funia o aducem de acasă sau ne-o dă sindicatul?".

Ce diferenţă între noi şi francezi! La ei, până şi liceenii au ieşit să dea cu pietre în sediul Guvernului când s-a modificat vârsta de pensionare. Nu degeaba acolo nu se asfaltează toate străzile, ca să poată protestatarii scoate pavajul ca să aibă cu ce arunca în sticleţi. La noi o singură dată poliţiştii au urlat "Ieşi afară, javră ordinară!", şi preşedintele s-a panicat. Dar şi asta fiindcă a crezut că protestatarii se referă la ministra care era la el în vizită.

Şoferi ai naţiei, răbdaţi trei zile fără carburanţi! Iar pentru cei care ezită să se ralieze boicotului, propun cunoscutul îndemn mobilizator: "Cine merge la pompă, mamă-sa e... ştim noi cum!".