O stradă din oraşul Valea lui Mihai s-a surpat sub un camion cu lemne. O groapă uriaşă, adâncă de cel puţin 3 metri, s-a format în carosabilul care, totodată, s-a crăpat pe o lungime de câteva zeci de metri, iar din loc în loc s-au format gropi mai mici, ca după o alunecare de teren. 

Potrivit unor cititori ai BIHOREANULUI, care au trimis şi înregistrări cu starea dezastruoasă a străzii, avaria s-a produs pe porţiunea unde, recent, au fost schimbate conductele de canalizare şi unde se află şi ţevile de apă. "Aşa arată strada noastră. A fost şi un accident, o maşină a căzut în groapă. Totul de la lucrările acelea", a explicat sursa BIHOREANULUI

Din filmare se vede groapa uriaşă, dar şi altele mai mici pe carosabilul crăpat de-a dreptul pe o lungime de peste 100 metri. Explicaţia autorităţilor? Firma care anul trecut a terminat lucrările la canalizare nu a compactat terenul după ce a acoperit conductele. Din cauza frigului din ultima perioadă, o ţeavă de apă potabilă s-a fisurat, iar infiltraţiile au făcut ca pământul să se scufunde, după cum a explicat inspectorul în construcţii al Primăriei Valea lui Mihai, inginerul Kinczel Andrei. 

Avaria la conducta de apă a fost remediată, spune tot el, însă carosabilul a rămas, încă, un pericol pentru locuitorii din zonă, motiv pentru care strada a fost închisă parţial, marţi, până la rezolvarea problemei. 

"Lucrarea este în garanţie. Executantul, o firmă din Ungaria, a fost notificată să vină să pună umplutură şi să compacteze pământul. Dacă nu o va face în termen de 48 de ore, vom angaja un constructor care să facă lucrarea, costurile urmând să fie acoperite din garanţia de bună execuţie a companiei maghiare. Totul se va rezolva în câteva zile"; a promis primarul localităţii, Nyakó József.

Edilul susţine că strada, care e doar pietruită, spre nemulţumirea locuitorilor din zonă, va intra într-un program de reabilitare, finanţat din fonduri guvernamentale. "Este una dintre cele 8 străzi care vor fi modernizate în curând. Dosarul se află deja la Compania Naţională de Investiţii, sperăm să primim finanţare cât mai curând", a spus Nyakó.