Prin voia a 39,48% dintre cetăţeni, pe 11 decembrie 2016 în Parlamentul României au ajuns şase formaţiuni politice. Complicităţi trecute, incapacitatea de a convinge, dar şi indiferenţa unei uriaşe părţi a electoratului au trimis trei dintre ele - PNL, USR şi PMP - în opoziţie. Ştiinţa de a manipula, lipsa de scrupule şi talentul de a se camufla pretinzând că sunt ceea ce nu au vrut niciodată să devină le-au propulsat la putere pe celelalte trei - PSD, ALDE şi UDMR. Nu ştiu dacă aţi remarcat vreodată, dar ironia sorţii face că tocmai acestea sunt singurele care au în denumiri cuvintele "democrat", "democraţi" şi "democratică". Şi, totuşi, unica lor relaţie cu democraţia e ambiţia de a o desfigura şi chiar îngropa sub pretextul "reformei".

Mai limpede ca niciodată s-a văzut acest lucru săptămâna trecută, când PSD-ALDE-UDMR şi-au scos măştile, profanând doliul naţional pricinuit de funeraliile Regelui, pentru a vandaliza osatura oricărei societăţii democratice, abolind domnia legii, punându-şi propria majoritate deasupra acesteia.

Într-un iureş dement, profitând de atenţia pe care oamenii decenţi şi-au îndreptat-o către ceremonii, dar mai ales de indiferenţa funciară a celor pe care nu-i interesează niciodată altceva decât metabolismul personal, cele trei partide au schimbat regulamentul Camerei Deputaţilor, lăsând opoziţia fără dreptul de a se exprima în plen. Pare bizar aportul UDMR la această barbarie, dar numai cine nu cunoaşte îndeaproape acest partid, specializat în a deplânge cu orice ocazie taman nesocotirea drepturilor minorităţilor, nu ştie că atât scopurile, cât şi metodele nu îi sunt cu nimic diferite de ale tovarăşilor din marele PSD.

Tot pe repede înainte, deputaţii celor trei formaţiuni au votat apoi legile justiţiei, care practic readuc procurorii sub control politic, iar în pasul trei, programat săptămâna aceasta, senatorii le vor adăuga noi amendamente, şi mai nimicitoare.

Cu mult mai grav este, însă, că sub pretextul necesităţii de a respecta o Directivă Europeană, abatorul legislativ PSD-ALDE-UDMR va măcelări şi Codul de procedură penală, aşa încât acesta va institui cenzura asupra procurorilor şi presei deopotrivă, pentru a face imposibilă urmărirea penală şi judecarea nu doar a corupţilor, ci şi a hoţilor, violatorilor, ucigaşilor, traficanţilor de droguri şi de carne vie. Oamenii legii vor avea, practic, mâinile legate, nemaiputând să adune probe, ba chiar vor fi obligaţi să le distrugă, nu vor mai putea valorifica denunţuri şi mărturii, nu vor putea sancţiona martorii mincinoşi, nu vor mai putea aresta corupţii nici măcar prinşi în flagrant...

Toate aceste monstruozităţi, care vor face din România o ţară unică nu doar în Europa, ci în întreaga lume, sunt comise în numele majorităţii. Merită repetat: în numele acelei majorităţi indiferente, care şi-a băgat votul în urnă şi de atunci nu simte nici că i-a fost deturnat spre o Fake-Democracy, în care însăşi libertatea riscă să fie abolită, nici că acel vot poate fi - Doamne fereşte! - chiar ultimul...