Grupul Sogefi, compania de componente auto a grupului italian CIR, investeşte 50 milioane euro în construcţia unei fabrici de arcuri auto în Parcul Industrial I din Oradea.

Furnizorul italian al Ford şi Renault, compania Sogefi Suspensions Eastern Europe a primit la sfârşitul anului trecut acordul Ministerului de Finanţe pentru un ajutor de stat în valoare de 104 milioane lei.

Aşa cum anunţase încă din luna septembrie, investitorul va trece la construcţia unei fabrici de arcuri auto pe un teren de 9,4 hectare din Parcul Industrial I răscumpărat de municipalitate de la firma Emerson.

Americanii şi-au vândut în septembrie 2016 diviziile Leroy-Somer şi Control Tehniques japonezilor de la Nidec Corporation care au preluat astfel operaţiunile din Oradea.

"Compania Sogefi urmează să demareze investiţia astfel încât să poată demara producţia încă de anul acesta", a declarat pentru BIHOREANUL, directorul Agenţiei de Dezvoltare Locală Oradea, Alina Silaghi.

Potrivit obligaţiilor asumate de investitor, noua facilitate de producţie va genera 200 de noi locui de muncă.

Prezent în 23 de ţări grupul italian CIR (Compagnie Industriali Riunite), cu o cifră de afaceri de 2,8 miliarde euro şi peste 15.000 de angajaţi, a mai deschis o fabrică în Mexic în anul 2017 şi una în Maroc în anul 2018.

Furnizor al unor companii importante din industria automotive precum Ford, Renault, Peugeot - Citroen şi Ford – Chrystler grupul mai deţine în România fabrica de plăci, tuburi şi profile din material plastic Sogefi Air Cooling Argeş.