Au trecut trei luni de când orădenii plătesc facturi de salubritate în funcţie de volumul de deşeuri generat, iar un fenomen nedorit apare: debarasarea gunoaielor în pubelele altora!

A păţit-o şi artistul Ovi D. Pop, a cărui şcoală de fotografie are sediul într-o casă de pe strada Iuliu Maniu. „Am scos pubela în seara dinaintea colectării, pentru că muncitorii de la RER vin de regulă pe la 7. Dimineaţa, s-a nimerit că echipajul n-a venit aşa devreme, iar când am ajuns la birou, am văzut că lângă pubela noastră erau şi saci cu gunoaie, pe care noi nu i-am lăsat”.

Urmărind imaginile surprinse de camera de supraveghere de pe clădire, orădeanul a văzut că în seara precedentă, puţin înainte de miezul nopţii, cinci persoane, printre care şi un copil, au apărut pe stradă încărcate cu saci de gunoaie, pe care i-au „distribuit” pe lângă mai multe pubele. „N-a fost o problemă, că RER a ridicat toate deşeurile, dar nu erau ale noastre. Noi plătim factura de salubritate, alţii doar aruncă”, zice fotograful.

Orădenii care comit asemenea fapte riscă să fie amendaţi de Poliţia Locală, pentru abandonarea deşeurilor pe domeniul public. În plus, din această lună, agenţii vor începe să notifice cetăţenii care nu deţin contracte de salubritate şi care vor plăti o taxă lunară specială în valoare de 27,5 lei pe persoană.