Cele două sate din Bihor care sunt în carantină, Fânaţe şi Câmpani, sunt supravegheate şi din perspectiva salubrizării.

La dispoziţia prefectului Dumitru Ţiplea, comisarii de mediu au mers joi în cele două localităţi, pentru a verifica dacă firma Ave Bihor SRL, care asigură colectarea deşeurilor, respectă graficele şi ia măsuri pentru prevenirea răspândirii Covid-19.

"Comisarii au raportat colectarea a circa şapte tone de deşeuri menajere, care au fost compactate într-un container etanş, urmând a fi transportate la depozitul ecologic Oradea fără a trece prin operaţiunea de sortare, din cauza riscului de contaminare. Colectarea deşeurilor a demarat la ora 08 în localitatea Fânaţe şi s-a încheiat în jurul orei 12 în localitatea Câmpani", se arată într-un comunicat transmis vineri de Prefectura Bihor.

Comisarii de mediu vor monitoriza salubrizarea din cele două sate în toată perioada de carantină şi vor merge iar în zonă pe 26 noiembrie, când utilajele Ave Bihor vor colecta din nou deşeurile.  

Potrivit comisarului şef al Gărzii de Mediu Bihor, dispoziţia prefectului Dumitru Ţiplea, de a verifica în teren salubrizarea localităţilor carantinate, este unică în ţară.

Fânaţe şi Câmpani, ambele sate în comuna Câmpani, au intrat în carantină pe 18 noiembrie, pentru o perioadă de 14 zile, din cauza numărului mare de îmbolnăviri cu Covid-19 depistate în rândul locuitorilor.