Cele peste 600 de metri cubi de gunoaie pe care comisarii de mediu bihoreni le-au „pierdut”, după ce tot ei le-au descoperit pe teritoriul fostelor sere Orser, au fost găsite joi de polițiștii orădeni.

În două părți

Așa cum BIHOREANUL a scris, comisarii de mediu au constatat, miercuri, că a dispărut depozitul uriaș și ilegal de gunoaie pe care zilele trecute l-au depistat pe terenurile Orser. Platforma betonată era mai curată ca niciodată, iar reprezentanții firmei care administra serele, acum în faliment, nu au putut oferi explicații nici despre apariția gunoaielor, nici despre dispariția lor.

Drept urmare, Garda de Mediu Bihor a sesizat Poliția, comisarii luând în calcul inclusiv cel mai negru scenariu, și anume că mizeriile au ajuns în natură.

Joi, după ce au audiat reprezentanții Orser, dar și firma care a închiriat un spațiu pe teritoriul fostelor sere, polițiștii au găsit gunoaiele.

Cele șase containere cu mizerii de toate felurile au fost depistate în curtea firmei Mehrom din Oradea, o companie specializată în reciclarea deșeurilor. În schimb, revoltător este că gunoaiele care erau pe jos în curtea Orser, în jurul containerelor metalice, nu au avut aceeași destinație. Polițiștii le-au găsit tot pe teritoriul serelor Orser, la circa 200 de metri distanță de primul „loc al crimei”, ascunse în spatele unor boscheți!

Continuă cercetările

Comisarul șef al Gărzii de Mediu Bihor, Sever Șerbănescu, a declarat joi pentru BIHOREANUL că ancheta comună cu Poliția a scos la iveală vinovații pentru crearea depozitului de gunoaie și pentru „eradicarea” lui.

„Firma care a închiriat un spațiu în curtea Orser este cea care a dus acum gunoaiele de acolo. I-am trasat măsură să salubrizeze amplasamentul fostelor sere până cel târziu pe 28 februarie”, a declarat Șerbănescu pentru BIHOREANUL.

Totodată, Garda de Mediu Bihor și Poliția continuă cercetările în acest caz, urmând să stabilească dacă vinovații trebuie cercetați penal sau amendați.

Firma cu pricina, Eurobonus Oil SRL, este specializată în colectarea și valorificarea deșeurilor nepericuloase din sticlă, și are, în curtea Orser, o platformă autorizată de 1.200 mp pentru stocarea temporară a resturilor de sticlă.

Cel mai probabil, firma a strâns în containerele metalice și în jurul lor deșeurile pe care le-a sortat din cantitățile de sticle primite. Acum, va trebui să curețe gunoaiele împrăștiate în curtea Orser, în timp ce cele pe care le-a transportat deja la Mehrom au ajuns responsabilitatea acestei companii, care fie le va sorta și valorifica, fie le va duce la depozitul județean de deșeuri.

BIHOREANUL a încercat să-l contacteze pe administratorul firmei Eurobonus Oil, Ioan-Pavel Mintaș, însă acesta a transmis, printr-o angajată a societății, că va fi disponibil pentru o discuție abia vineri.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!