Mâncăruri tradiționale, meșteri populari și momente folclorice, acestea sunt ingredientele celei de-a doua ediții a evenimentului „Gusturi și tradiții de Bihor”, care va avea loc pe 21 și 22 septembrie, în parcul Muzeului Țării Crișurilor, intrarea fiind liberă. 

„Scopul evenimentului din acest an este de a promova mâncarea tradițională specifică Bihorului, bazată pe rețetele incluse în volumul „Rețete tradiționale de Bihor”, lansat la prima ediție și disponibil online aici. De asemenea, evenimentul își propune să promoveze meșteșugurile și meșterii încă activi din județul Bihor, producătorii locali, precum și muzica și dansurile specifice Țării Crișurilor”, se arată într-un comunicat trimis marți de instituția muzeală. 

Activitățile din cadrul evenimentului „Gusturi și tradiții de Bihor” vor avea avea următorul program, atât sâmbătă (21 septembrie), cât și duminică (22 septembrie):

13:00 - 21:30: Preparate culinare „de Bihor”
13:00 - 19:00: Meșteri populari
13:00 - 19:00: Producători locali
18:00 - 20:00: Program folcloric

Evenimentul este organizat de MȚC împreună cu Agenția de Management al Destinației Bihor (AMD Bihor), cu sprijinul Consiliului Județean Bihor, al Primăriei Municipiului Oradea și Visit Oradea și în parteneriat cu Agenția de Dezvoltare Durabilă a județului Bihor, Centrul de Cultură al Județului Bihor, Teatrul de Stat Regina Maria și Asociația „Prietenii Muzeului Țării Crișurilor”, într-un efort de valorificare și promovare a tradițiilor gastronomice din județ.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!