Viceprimarul Gheorghe Carp nu va mai fi reprezentantul primarului Ilie Bolojan în consiliile de administraţie ale spitalelor preluate de către municipalitate de la Ministerul Sănătăţii. Bolojan a refuzat să mai semneze decizia de numire a acestuia după ce BIHOREANUL a sesizat că potrivit Legii 161/2003, funcţia de viceprimar este incompatibilă cu cea de membru în CA-ul aparţinând unei entităţi juridice subordonate municipalităţii.

"În locul viceprimarului Carp va fi nominalizat, în cursul zilei de astăzi, doctorul Hadrian Borcea. Am cerut compartimentului juridic să redacteze dispoziţia primarului, să verifice legalitatea ei, pentru a nu ne trezi în alte situaţii de incompatibilitate şi, dacă totul este în regulă, să o aducă la semnat", a declarat marţi primarul Ilie Bolojan în cadrul unei conferinţe de presă.

După cum se ştie, Hadrian Borcea este şeful Unităţii de Primire Urgenţe de la Spitalul Clinic Judeţean şi al Serviciului Mobil de Urgenţe şi Reanimare (SMURD) Bihor. El îl va reprezenta pe primar în CA al Spitalului Clinic Municipal Dr. Gavril Curteanu, al Spitalului Clinic de Psihiatrie şi al Spitalului de Pneumoftiziologie.

Potrivit unui comunicat remis ulterior redacţiei de Primărie, în cazul Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie, reprezentantul lui Bolojan în CA este dr. Szilagyi Adriana, medic primar pediatru la Spitalul Municipal şi cadru didactic la Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii Oradea.

Doctoriţa Claudia Cladovan va fi membru supleant în toate cele patru consilii de administraţie, în cazul absenţei "titularilor".

Consiliile spitalelor Municipal, de Obstetrică şi Ginecologie, de Psihiatrie şi Pneumoftiziologie vor fi formate din câte doi reprezentanţi ai Consiliului Local, doi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, şi câte un reprezentant al primarului şi al Universităţii. Acestora li se vor alătura alţi doi membri fără drept de vot.

Consiliul Local i-a desemnat în cadrul şedinţei de luni ca reprezentanţi pe doctorul Foldes Adalbert, fost consilier local, şi pe economistul Daniel Foncea, fost director al Spitalului de Pneumoftiziologie.