Baschetbaliştii de la CSM CSU Oradea participă în această săptămână la Cluj Napoca la turneul final al Cupei României.

Evenimentul, programat miercuri şi joi la BT Arena, reuneşte patru formaţii, alături de elevii antrenorului Cristian Achim fiind prezente la start și echipa locală U BT Cluj, BC CSU Sibiu şi Dinamo Ştiinţa Bucureşti.

Conform tragerii la sorţi, orădenii întâlnesc în semifinale formaţia gazdă U BT Cluj, într-un meci care este programat miercuri, de la ora 19-30.

În celălalt joc al penultimului act, în deschiderea zilei de miercuri, cu începere de la ora 17, BC CSU Sibiu se va duela cu Dinamo Ştiinţa. Ambele partide vor fi transmise în direct de Digi Sport.

De menţionat că echipa bihoreană va întâlni, miercuri, o grupare care nu a mai pierdut niciun meci în Cupa României de mai bine de trei ani, perioadă în care a câştigat zece meciuri şi a cucerit trofeul de trei ori.

Meciul va fi cel de-al şaselea duel direct din acest sezon. Orădenii au obţinut doar o victorie, în ultimul joc, de la Oradea, celelale fiind adjudecate de clujeni.

Pe de altă parte, meciul de miercuri dintre CSM CSU Oradea şi U BT Cluj este şi o reeditare a finalei de anul trecut a Cupei României.

După cum informează conducerea clubului bihorean, pe site-ul oficial, CSM CSU Oradea s-a antrenat în efectiv aproape complet pentru acest turneu, "roş-albaştrii" fiind lipsiţi doar de Laci Lazar, care este totuşi aproape de recuperarea completă după accidentarea la umăr. Echipa s-a deplasat la Cluj cu şapte jucători străini.

De cealaltă parte, este sigur că vor lipsi Vlad Moldoveanu şi Stanimir Marinov, ambii fiind accidentaţi. Şi formaţia de pe Someş are însă la dispoziţie şapte jucători străini.

Merită spus că un număr consistent de orădeni şi-au anunţat prezenţa la derby-ul de la Cluj alături de galeria "Leii Roşii".

Dacă va reuşi să treacă de echipa gazdă, în finală, joi de la 19:30, orădenii se vor duela cu învingătoarea din cealaltă semifinală.