Hairstylistul Ionuţ Butcă, plasat sub control judiciar vinerea trecută de procurorii DIICOT pentru trafic de minori, pornografie infantilă, deţinere de stupefiante de risc şi de mare risc, respinge acuzaţiile care îi sunt aduse. Într-o postare pe contul său de Facebook, bărbatul se declară "profund dezgustat de această prezentare oribilă", pretinzând că niciuna dintre acuze nu are suport real.

I-au găsit iarbă şi haşiş

Patronul salonului de coafură Agly din centrul Oradiei, despre care BIHOREANUL a dezvăluit că e suspectat că racola adolescenţi din centrele de plasament, oferindu-le droguri şi plasându-i unor homosexuali pedofili, pretinde că, în timpul percheziţiilor realizate în locuinţa sa, anchetatorii au găsit doar "3 grame de iarbă şi o bucăţică de haşiş, cât unghia mică", droguri pe care recunoaşte că le foloseşte ocazional şi doar pentru consum propriu, nu pentru a le da altora.

"Mereu am stat departe de prafuri şi pastile, am refuzat atunci când mi-au fost oferite în diferite ocazii şi am fugit de ele pentru că stiu cât de grav pot să afecteze viaţa cuiva", explică Butcă pe Facebook.

"Drogul violului"

Butcă dezvăluie, de asemenea, că în locuinţa lui s-a găsit "un recipient cu o substanţă" despre care anchetatorii au suspectat că ar fi "drogul violului", însă pretinde că a comandat-o de pe internet, de pe un site legal, "accesibil pentru oricine doreşte".

"Deci nu e "drogul violului" despre care s-a pomenit şi care este interzis. Probabil pentru că seamănă ca şi mod de pregătire, pentru că se amestecă cu suc pentru că nu poţi să îl bei aşa pur şi simplu... s-a presupus că este aşa ceva. Nu a ieşit la testele lor de laborator că este substanţa respectivă. Deci nu a ieşit că este substanţa respectivă şi nu este o substanţă ilegală", pretinde el.

"Ne bucuram de energia lor expansivă"

Legat de învinuirile de trafic de minori şi grup infracţional organizat, bărbatul susţine că este o "prezentare oribilă". Potrivit acestuia, pe minori i-a cunoscut în timpul plimbărilor sale cu "gaşca", şi despre care nu ar fi ştiut "că sunt periculoşi".

"Eu cu amicii mei ne bucuram de felul în care aceştia se exprimă şi de energia lor expansivă. Încercam să îi ajut să îşi găsească de lucru, eventual să îi înscriu la mine la şcoală să înveţe o meserie. Nu ştiam de ce tot evită... dar apoi, la un moment dat au fost sinceri, au spus că nu îi angajează nimeni pentru că au dosare penale", a scris bărbatul, explicând că, ulterior, i-a evitat şi acesta ar fi motivul pentru care aceştia ar fi dat declaraţii acuzatoare la adresa sa.

"Probabil că s-au simţit trădaţi şi de aceea dau declaraţii împotriva mea", a mai scris el, susţinând că tot ceea ce face în dormitorul său "nu că este doar problema mea, dar este chiar legal. Şi nu cred că interesează pe nimeni", cu trimitere la bănuielile anchetatorilor că ar fi profitat sexual de minori.

După cum a dezvăluit BIHOREANUL, hairstylistul Ionuţ Butcă a fost ridicat, joia trecută, într-o anchetă a procurorilor DIICOT Oradea care îl suspectează că a exploatat mai mulţi adolescenţi cu vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, cărora le oferea droguri şi îi plasa unor clienţi vicioşi.

Până miercuri seară, procurorii nu au făcut publice date despre anchetă şi nici care sunt probele găsite împotriva bărbatului care a fost reţinut pentru 24 de ore şi plasat, vineri sub control judiciar. La două zile după ce a ieşit din Arestul Poliţiei, Butcă şi-a închis contul de Instagram, unde îşi postase filmuleţele deocheate, iar apoi a postat un mesaj alambicat pe contul său de Facebook, în care îşi anunţa cunoscuţii că este "bine". Butcă nu a făcut nicio referire directă la acuzaţiile care i se aduc, condamnând, însă, faptul că "asemenea informaţii" au ajuns în spaţiul public, "fără a fi fost dovedit înainte".