Conducerea Regiei Autonome de Pieţe, Agrement şi Salubritate (RAPAS) a anunţat marţi printr-un comunicat de presă că hala din Piaţa Ioşia, destinată pentru sacrificarea mieilor de Paşti, va fi deschisă în perioada 13-23 aprilie. În cele zece zile, hala va fi deschisă zilnic între orele 8-20, mai puţin duminică, atunci când piaţa este închisă.

Conform comunicatului, RAPAS va amenaja 250 metri pătraţi de spaţiu în piaţă pentru construirea de ţarcuri şi o hală cu o suprafaţă de 168 metri pătraţi unde se va face sacrificarea mieilor. Regia va mai pune la dispoziţia măcelarilor două asomatoare, robinete cu apă şi găleţi de plastic.

Măcelarii vor fi obligaţi să aibă carnetele de sănătate vizate la zi, conform legii, şi să îşi aducă halate şi echipamente de protecţie necesare desfăşurării unei astfel de activitate în condiţii de igienă. "Fiecare măcelar va avea un ecuson cu numărul de înregistrare, număr care va fi trecut pe cartonaşe şi înmânate clienţilor pentru ca aceştia să aibă o mai bună identificare atât a măcelarului cât şi a propriului miel sacrificat. Prin aceasta se elimină orice încurcătură", se menţionează în comunicat.

Potrivit Hotărârii 6 din 12.08.2010 a Consiliului de Administraţie al RAPAS, tarifele practicate în Piaţa Ioşia pentru comercializarea şi sacrificarea mieilor de Paşte sunt: 10 lei pe cap pe zi, pentru prezentarea mieilor spre vânzare şi sacrificare, 63 lei pe persoană pe zi pentru cei care prestează servicii de măcelărie, respectiv 265 lei pe persoană pe zi pentru achiziţionarea de piei.