Handbaliştii de la CSM Oradea au obţinut o victorie clară, sâmbătă, la Arena Antonio Alexe, în faţa oltenilor de la Universitatea Craiova şi au urcat pe locul 2 al clasamentului Seriei A din Divizia A.

Echipa bihoreană s-a impus cu scorul de 37-30, după ce la pauză conducea cu 19-14.

A fost un joc controlat în totalitate de elevii antrenorului Cosmin Liberţ, care s-au instalat din start la conducere şi s-au desprins treptat. Pe parcursul primei reprize s-au consemnat scorurile: 5-2, 9-5, 12-7, 15-10 şi 19-14 la finalul primei părţi.

În repriza a doua ecartul a început să crească şi mai tare, CSM-ul ajungând să conducă cu 29-20 şi chiar 33-22. Pe final de joc, antrenorul Cosmin Liberţ le-a dat credit şi mai tinerilor componenţi ai echipei, iar pe acest fond oaspeţii au mai redus din handicap, dar totuşi victoria a fost clară, cu scorul de 37-30.

„A fost un joc dificil, în primele 40 de minute, ne-am făcut noi meciul greu, dar eu zic că experienţa jucătorilor şi a colegilor mei şi-a spus cuvântul şi am gestionat unele momente mai bine şi astfel am câştigat. Pentru mine a fost foarte bine, le mulţumesc colegilor că îmi dau încredere, că mă susţin în tot ceea ce fac şi le mulţumesc. Fără ei nu puteam să fiu golgheter, astăzi”, a declarat, la finalul jocului, George Breban, jucătorul echipei CSM Oradea, care alături de Szasz Csongor, a marcat cele mai multe goluri.

Mai exact, atât George Breban, cât şi Szasz Csongor şi-au trecut în cont câte 8 goluri. Ei au fost urmaţi de la CSM de Sebastian Sfârlea cu 5 reuşite, Ciprian Aungurenci şi Deniss Kirsch cu câte 4 goluri, Ionuţ Băban şi Emilian Turcu cu câte 2 goluri, Viorel Boşca, Alexandru Popa, Alexandru Bogdan şi Alin Calman cu câte un gol.

De la craioveni, de departe cel mai eficace a fost Ion Ovidiu Ianăşi, cu 12 goluri, din care 6 reuşite din aruncări de la 7 metri. Al doilea de la oaspeţi a fost Radu Guşatu, cu 5 goluri.

După acest meci, profitând şi de celelalte rezultate din etapă, handbaliştii orădeni au urcat pe locul secund al clasamentului, având cinci victorii şi un eşec în cele şase etape de până acum. Pe prima poziţie se află CSM Odorheiu Secuiesc, care, joi, în derby-ul etapei, a întrecut CSM Făgăraş, cu 44-23.

În celelalte două partide de sâmbătă, CSU Politehnica Timişoara – CSM Reşiţa 21-31 şi Unirea Sânnicolau Mare – CSU Constantin Brâncuşi Tg. Jiu 34-29.

În clasament, CSM Odorhei are 18 puncte, CSM Oradea – 15 puncte, CSM Făgăraş – 13, iar CSM Reşiţa – 12 puncte.

În etapa viitoare, ultima a turului de campionat, CSM Oradea va evolua pe terenul celor de la CSM Făgăraş, miercuri, 25 octombrie, în derby-ul pentru locul 2.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!