Handbaliştii de la CSM Oradea au cedat derby-ul ultimei etape din turul de campionat al Seriei A a Diviziei A, în faţa celor de la U Cluj Napoca, cu scorul de 25-31, în partida care s-a desfăşurat duminică seara la Arena Antonio Alexe.

Fără să poată conta pe serviciile lui Alexandru Farcaş, care are piciorul în ghips, cu Paul Oarga folosit accidentat şi cu Benjamin Szabo, care s-a accidentat în prima repriză, formaţia orădeană s-a bătut de la egal la egal cu echipa clujeană până cu 10 minute înainte de final, când oaspeţii au început să se desprindă.

Echipa clujeană, aflată pe prima poziţie a clasamentului, a venit la Oradea foarte bine montată, cu dorinţa de a răzbuna eşecul din cupă de la începutul lunii octombrie.

Jocul de duminică a fost foarte disputat, cu o luptă aprigă în teren între cele două formaţii. CSM a marcat primul gol, după care clujenii au trecut la conducere, pentru ca orădenii să revină în avantaj în minutul 14, când au condus cu 7-6.

Elevii antrenorului Cosmin Liberţ s-au despins cel mai mult la trei goluri, în minutul 22, când au condus cu 12-9. Totuşi până la pauză U Cluj a egalat, iar scorul la jumătatea confruntării a fost 14-14. Şi în partea a doua, roş-albaştrii au fost cei care au marcat primii, au condus cu 15-14 şi apoi cu 16-15.

Dar după accidentarea lui Benjamin Szabo, care este asemănătoare cu cea a lui Paul Oarga, suferită tot la nivelul ochiului, fapt pentru care a fost chemată ambulanţa, evoluţia nu a mai fost aceeaşi.

Mai exact, după ieşirea din teren a lui Szabo, jocul echipei bihorene nu a mai strălucit, în special în atac, unde gazdele s-au descurcat tot mai greu. Clujenii au profitat de vulnerabilitatea orădenilor, au întors situaţia de partea lor, dar CSM a mai avut puterea să treacă o dată la conducere, scor 19-18, în minutul 42. Jocul clujenilor s-a legat tot mai bine, însă, iar aceştia au trecut din nou la conducere, CSM a mai egalat o dată la 20, în minutul 45, după care U Cluj a revenit în avantaj şi nu a mai cedat iniţiativa până la final. Totuşi, formaţia orădeană a mai sperat, pentru că s-a ţinut la un gol, două de adversar până în minutul 24, când oaspeţii s-au desprins decisiv, pentru a câştiga apoi cu scorul de 31-25.

„Este o înfrângere care doare, cel puţin pe mine mă doare foarte tare. În afară de aceasta, se pare că l-am pierdut pe Benjamin. Şi este exact acelaşi tip de accidentare ca la Paul Oarga, probabil două – trei săptămâni va fi nevoit să ia pauză. Suferim la nivel de inter dreapta, iar în condiţiile acestea este foarte greu să te baţi cu Clujul. Suntem într-o situaţie destul de dificilă, lipseşte şi Alex Farcaş, însă îmi doresc să ne revenim până în play-off, unde dorim să fim cu toţii sănătoşi şi să fim lipsiţi de aceste ghinioane”, a declarat, la finalul jocului, antrenorul echipei bihorene, Cosmin Liberţ.

Principalul marcator al formaţiei CSM Oradea a fost în acest meci Constantin Darius Bran, autor a 7 goluri. El a fost urmat de Paul Alexandru Oarga, cu 5 goluri. Au mai marcat: Ianus Dumitrescu - 3 goluri, Szasz Csongor, Marius Cosmin Negru şi George Breban – câte 2 goluri, Laurenţiu Urdă, Andrei Crişan, Benjamin Szabo şi Albert Iulian Vizitiu – câte 1 gol.

De la clujeni, de departe, cel mai eficace a fost Călin Hossu, autor a 11 goluri, urmat de Alexandru Coman, cu 6 reuşite.

În clasament, după această rundă, CSM Oradea rămâne cu 12 puncte, dar a căzut pe locul 3, fiind depăşită de CSM Reşiţa, care are 15 puncte. Lider este în continuare U Cluj, cu 18 puncte.

În etapa viitoare, formaţia bihoreană va juca tot pe teren propriu, cu CSU Constantin Brâncuşi Târgu Jiu, pe 14 noiembrie. Până atunci, pe 7 noiembrie, CSM Oradea va avea, tot acasă, meciul din Cupa României, cu CSM Vaslui.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!