Deşi se aşteptau să câştige în fața CS Medgidia, formaţie care a venit în Bihor cu o singură victorie în play-off-ul Diviziei A din şase partide, handbaliştii de la CSM Oradea au pierdut duminică meciul de la Arena Antonio Alexe, din ultima etapă a turului de play-off.

CS Medgidia s-a impus la limită, cu scorul de 30-29, după un meci dramatic, care a fost decis în ultima secundă.

Prima rundă a fost extrem de echilibrată. Orădenii au condus doar de trei ori, iar adversara a intrat în avantaj minim la vestiare, scor 14-13.

Echilibrul s-a menţinut și după pauză. La jumătatea reprizei secunde, Oradea a restabilit egalitatea, scor 23-23, după care a trecut în avantaj, ajungând să conducă şi cu patru goluri, scor 28-24 şi 29-25.

Doar că, pe fondul unor greşeli tactice ale orădenilor, dar şi în urma unor decizii controversate ale arbitrilor, oaspeţii au reuşit să revină şi au egalat la 29, cu un minut înainte de final. Oradea a avut apoi atacul, dar nu a concretizat, pentru ca în ultimele secunde cei din Medgidia să fie în atac, și chiar înainte de ultima sirenă aceştia să înscrie golul victoriei.

Meciul a fost extrem de tensionat, doi jucători de la CSM Oradea, Szasz Csongor şi George Breban, primind câte trei eliminări, ceea ce le-a atras cartonaşul roşu.

"Am pierdut, deşi pe final ne-am revenit şi chiar am avut un avantaj de patru goluri dar, din păcate, regulamentul s-a schimbat în timpul jocului şi a fost foarte greu. S-a accidentat coordonatorul nostru de joc, au fost şi două cartonaşe roşii, exact la cei mai buni marcatori de la linia de 9 metri. Și în lipsa lor am reuşit să revenim la pauză, dar, din păcate, oboseala şi-a pus amprenta asupra echipei", a declarat, după meci, antrenorul formaţiei CSM Oradea, George Tăutu.

Principalul marcator al CSM-ului în meciul de duminică a fost Paul Oargă, autor a 7 goluri. Răzvan Mledenciu a înscris de 6 ori, Răzvan Radu şi Oleksandr Starchenko câte 4 reuşite.

De la dobrogeni, Ştefan Moroşanu şi Andrei Hodorogea au avut câte 6 goluri.

După turul play-off-ului, CSM Oradea ocupă locul 4, cu 3 victorii, 2 rezultate de egalitate şi 2 înfrângeri.

Pentru bihoreni urmează acum alte două partide pe teren propriu, miercuri, 23 martie, de la ora 16, cu CSU Piteşti, şi duminică, 27 martie, de la ora 12, cu CSM Odorheiu Secuiesc.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!