Handbaliştii de la CSM Oradea au un nou joc pe teren propriu în acest sfârşit de săptămână. Sâmbătă, cu începere de la ora 12, elevii antrenorului George Tăutu vor primi vizita echipei CSU Constantin Brâncuşi Târgu Jiu, într-un joc ce va avea loc la Arena Antonio Alexe şi care va conta pentru etapa a 12-a din campionatul Seriei C a Divizia A.

Lideri autoritari ai clasamentului, orădenii pornesc ca mari favoriţi în acest joc, după ce şi-au asigurat din punct de vedere matematic accesul în următoarea fază a competiţiei. Ei revin acum pe teren propriu, după două deplasări, la Reşiţa şi Drobeta Turneu Severin, iar acum vor putea beneficia şi de aportul suporterilor, după ce autorităţile române au relaxat restricţiile în contextul pandemiei COVID-19.

Reamintim că, în urma ultimelor măsuri adoptate de Guvern, competiţiile sportive se pot desfăşura cu spectatori în tribune, în limita a 30% din capacitatea maximă a sălii, atât în spaţiile închise, cât şi cele deschise. Dar participarea la aceste activităţi este permisă doar persoanelor care deţin certificat verde. Mai exact este vorba despre persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. De asemenea, este vorba şi despre persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Certificatul verde va trebui prezentat pentru scanare la intrarea în incinta Arenei Antonio Alexe. Intrarea spectatorilor va fi însă gratuită.

În clasamentul la zi al Seriei C din Divizia A, CSM Oradea are 30 puncte dintr-un maxim posibil de 33 şi are un avantaj de opt puncte cu trei etape rămase de disputat. O eventuală victorie în partida de sâmbătă ar asigura formaţiei orădene primul loc la încheierea Seriei C.

De cealaltă parte, echipa din Târgu Jiu are doar 9 puncte şi ocupă locul 6, antepenultimul, după 11 etape disputate.

În meciul tur, de la Târgu Jiu, pe 16 octombrie, CSM Oradea s-a impus cu scorul de 44-28.