Handbaliştii de la CSM Oradea s-au deplasat în acest sfârşit de săptămână la Odorheiu Secuiesc, unde duminică seară, de la ora 18, vor susţine derby-ul codaşelor din Liga Zimbrilor.

Cu opt înfrângeri din opt meciuri, jucătorii formaţiei orădene se vor duela cu cealaltă echipă din competiţie aflată în aceeaşi situaţie, CSM Odorheiu Secuiesc.

Va fi o dispută pentru evitarea ultimului loc al clasamentului şi pentru obţinerea primei victorii din actuala ediţie a primei divizii handbalistice, numai că echipa bihoreană are şi ghinion, fiind lipsită tocmai la acest duel de aportul a trei jucători de bază.

Astfel, Emilian Turcu şi Mark Kovacs nici nu au făcut deplasarea, ambii acuzând probleme medicale. Dacă Turcu este în spital pentru anumite investigaţii, Kovacs se confruntă cu o entorsă de gradul II.

De asemenea, Valentin Ivancenco nu s-a antrenat toată săptămâna şi nu se ştie dacă va juca în partida de duminică.

Cu probleme medicale mai minore se confruntă şi Robert Gal, Ciprian Aungurenci şi Borivoje Djukic.

Ca urmare, antrenorul Cosmin Liberţ a luat trei jucători de la echipa a doua pentru a-şi completa lotul de la Odorhei. Este vorba despre Sebastian Sfârlea, Răzvan Radu şi George Breban.

Cât priveşte echipa a doua a secţiei de handbal de la CSM Oradea, aceasta a evoluat vineri pe teren propriu, în cadrul etapei a 8-a a Diviziei A, Seria C, în compania celor de la Unirea Sânnicolau Mare, pe care a reuşit să-i învingă cu scorul de 34-31, după un joc alert, plăcut ochiului, pentru spectatorii prezenţi la Arena Antonio Alexe.

Principalul marcator în acest duel a fost Răzvan Radu, cu 10 goluri. El a fost urmat de Sebastian Sfârlea, cu 8 reuşite, şi George Breban, 7 goluri. De partea cealaltă, de la timişeni, Alexandru Morar şi Bogdan Vişan au fost cei mai eficace, cu câte 7 goluri.

După acest succes, CSM Oradea II are 9 puncte şi ocupă locul 5 în Seria C a Diviziei A.

În ceea ce priveşte etapa din acest weekend a Ligii Zimbrilor, cea cu numărul 9, aceasta şi-a derulat deja patru partide, Dinamo - CSM Bucureşti 38-24, Potaissa Turda - CSM Constanţa 27-28, HC Buzău - CSM Vaslui 35-31 şi SCM Politehnica Timişoara - Minaur Baia Mare 25-30.

Duminică, alături de duelul codaşelor de la Odorhei, dintre echipa locală şi CSM Oradea, mai au loc alte două confruntări, CSM Bacău - CSU din Suceava şi CSM Focşani - CSA Steaua Bucureşti.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!