Handbaliştii de la CSM Oradea au încheiat stagiunea competiţională a anului 2021 cu o victorie clară, în derby-ul ultimei etape din Seria C a Diviziei A.

Joi, la Arena Antonio Alexe, echipa pregătită de George Tăutu a primit replica formaţiei de pe locul 3, Unirea Sânnicolau Mare, pe care a întrecut-o la o diferenţă de 15 goluri, cu scorul de 41-26, după ce şi la pauză "roş-albaştrii" conduceau clar, cu zece goluri, scor 24-14.

Meciul n-a avut istoric, trupa bihoreană dominând încă de la început, iar antrenorul George Tăutu şi-a permis să ruleze tot lotul, introducându-i şi pe mai tinerii jucători.

Principalul marcator al CSM a fost în această dispută Sebastian Sfârlea, 7 goluri. L-a urmat Răzvan Mledenciu, cu 6 goluri, Alexandru Farcaş şi Paul Oarga, cu câte 5 goluri, Benjamin Szabo, Ionuţ Băban şi Szasz Csongor, cu câte 4 reuşite, George Breban, cu 3 goluri, Bogdan Huţanu, Răzvan Radu şi Marius Mlinacsik cu câte un gol.

De la Unirea Sânnicolau, Sebastian Sonohat a fost cel mai eficace, cu 7 goluri. L-a secondat Ralph Roosz Suba, 5 goluri.

În urma acestui joc, CSM Oradea şi-a încheiat misiunea din Seria C a Diviziei A terminând pe primul loc, cu 39 de puncte, din 42 posibile.

Foto: Roby Boroș

Bihorenii şi-au adjudecat, în total, 13 victorii şi au suferit o singură înfrângere în cele 14 partide disputate. Ei au un avans de 13 puncte faţă de cea de-a doua clasată, CSM Reşiţa.

Astfel, CSM Oradea s-a calificat pentru faza a doua a campionatului, fază care va reuni primele două clasate din toate cele patru serii. Va rezulta un nou campionat de opt echipe, care vor juca după sistemul fiecare cu fiecare, în etape săptămânale, tur - retur.

Faza a doua a campionatului Diviziei A la handbal masculin este prevăzută să debuteze pe data de 22 ianuarie.

Îi vor aştepta pe handbaliştii orădeni deplasări mult mai lungi anul viitor, dar şi adversari redutabili, urmând a întâlni echipe din oraşe precum: Botoşani, Galaţi, Medgidia, Făgăraş şi Odorhei.

Până atunci însă, elevii tehnicianului George Tăutu vor intra în vacanţă, urmând să revină la antrenamente pe data de 3 ianuarie.