Federația Română de Handbal a stabilit modul cum şi când se vor desfăşura turneele de promovare în Liga Naţională, atât la masculin, cât şi la feminin.

După cum se ştie, formaţia masculină CSM Oradea a fost liderul incontestabil al Seriei D din Divizia A, în momentul îngheţării campionatului, şi astfel are drept de participare la baraj.

Conducerea Federaţiei a hotărât în această săptămână ca la baraj să se joace după sistemul prevăzut deja în Regulamentul Diviziei A, cu două grupe semifinale, plus semifinale și finale. La feminin, în Liga Florilor vor promova trei echipe, iar la masculin, în Liga Zimbrilor, două echipe.

După cum a stabilit FRH, distribuția în grupe la baraj va fi următoarea:

Grupa 1: A1, C1, B2, D2

Grupa 2: B1, D1, A2, C2

Astfel, la masculin, CSM Oradea ar fi repartizată în Grupa 2, alături de  U Cluj, CS Medgidia şi Magnum Botoşani.

În prima grupă, conform clasamentelor Diviziei A, ar trebui să joace CSU Suceava, Szejke Odorhei, CSM Alexandria şi Unirea Sânnicolau Mare.

Cum conducerea clubului CSM Oradea a transmis deja, de mai multe ori, în ultima lună, că nu este interesată de participarea la baraj a echipei de handbal, pentru că nu sunt fonduri ca echipa să activeze anul viitor în prima ligă, sunt şanse foarte mari ca elevii antrenorului George Tăutu să nu se prezinte la acest turneu de baraj, care ar urma să aibă loc la jumătatea lunii august. Totuşi, Federaţia Română de Handbal le oferă posibilitatea formaţiilor cu drept de participare la barajul de promovare, să se înscrie pentru acesta până la data de 15 iulie.

Conform hotărârii FRH, echipele participante în turneele de promovare se pot baza și pe sportivii legitimați începând cu 1 iulie, dar cu o condiție. Contractul să fie încheiat pe cel puțin un an. În cazul în care acesta va fi întrerupt mai devreme, din vina clubului, atunci penalizarea va fi de 100.000 de lei (aproximativ 21.000 de euro).

Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a mai stabilit în această săptămână ca sezonul 2020-2021 în Liga Zimbrilor să înceapă pe data de 19 august, după ce în perioada 15-16 august, odată cu disputarea turneelor de promovare, să aibe loc şi  turneul Final Four al Cupei României. Această competiție va conta și pentru Supercupa României.

La feminin, startul în Liga Florilor este programat pentru data de 27 august. Cu câteva zile mai devreme se vor desfășura turneul de promovare și faza finală a Cupei României (20-23 august,). Și această ultimă întrecere va conta și pentru Supercupa României.

Atât la feminin, cât și la masculin, sezonul 2020-2021 va începe cu 16 echipe la start. În prima ligă.