Handbaliştii de la CSM Oradea vor disputa la sfârşitul acestei săptămâni turneul de baraj pentru promovarea în Liga Națională, după ce la finalul play-offului Diviziei A s-au clasat pe locul al 3-lea.

Turneul de baraj va avea loc la Făgăraş în perioada 31 mai - 2 iunie, adică de vineri până duminică. Vor participa patru echipe, iar primele două clasate vor obţine dreptul de a participa sezonul următor în prima ligă a handbalului masculin românesc.

Astfel, vor fi prezente echipele de pe locurile 11 şi 12 din Liga Naţională, Steaua București și, respectiv, CSM Vaslui, şi echipele situate pe locurile 3 şi 4 în play-offul Diviziei A, CSM Oradea şi, respectiv, CSM Făgăraş.

În urma depunerii candidaturilor de către echipele calificate, Federaţia Română de Handbal a decis să atribuie organizarea turneului echipei de pe locul 4 din play-offul Diviziei A, CSM Făgăraş.

Vor fi trei etape, întrucât se va juca după sistemul fiecare cu fiecare. La final, primele două clasate își vor asigura dreptul de participare în Liga Națională de handbal masculin în ediţia 2024-2025, în timp ce celelalte două formații vor juca în Divizia A pe parcursul sezonului următor.

În primul joc, echipa CSM Oradea, pregătită de antrenorii Cosmin Liberț și Dan Pițigoi, va întâlni formaţia CSM Vaslui (situată pe locul 12 în Liga Naţională), vineri cu începere de la ora 14.

În etapa a doua a turneului, CSM Oradea va juca sâmbătă de la ora 11 cu CSA Steaua Bucureşti (locul 11 în Liga Naţională), iar duminică, în ultima rundă, roş-albaştrii orădeni se vor confrunta cu gazdele de la CSM Făgăraş, de la ora 11.

Toate jocurile turneului de baraj pentru promovarea în Liga Naţională vor fi transmise în direct de Televiziunea Română.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!