Handbaliştii de la CSM Oradea au debutat cu o înfrângere în noul sezon competiţional.

Sâmbătă, în prima etapă a Diviziei A, bihorenii au primit replica jucătorilor de la CSM Odorheiu Secuiesc, echipă care, precum CSM Oradea, a retrogradat în această vară din Liga Naţională, dar care şi-a păstrat în linii mari lotul de jucători şi este principala candidată la promovare. Acest lucru s-a văzut în disputa de la Arena Antonio Alexe, unde oaspeţii s-au impus la o diferenţă de nouă goluri, cu scorul de 34-25, după ce la pauză s-a consemnat egalitate, 15-15.

De altfel, prima repriză a fost echilibrată. Cele două protagoniste şi-au împărţit momentele de superioritate. Odorhei a fost în avantaj pe parcursul primelor 20 minute de joc, dar CSM Oradea a restabilit egalitatea la 11. Elevii antrenorului Cosmin Liberţ au realizat un parţial de 5-0 şi, de la un deficit de trei lungimi, au trecut în avantaj, dar chiar înaintea pauzei, cei de la Odorhei au reuşit să egaleze, scor 15-15.

Deşi CSM Oradea a înscris primul gol din repriza a doua, formaţia din Odorhei a replicat foarte bine, cu şase goluri la rând şi a trecut definitiv în controlul jocului. Din acest moment, repriza secundă a fost dominată de oaspeţi, care s-au impus cu scorul de 34-25.

În acest prim duel din noul sezon, Viorel Boşca a fost principalul marcator de la CSM Oradea, cu şase goluri înscrise. L-a urmat Emilian Turcu, jucător care a revenit după operaţia suferită şi care a reuşit să înscrie cinci goluri. Noul venit Mihai Milu a punctat şi el de patru ori, celelalte goluri fiind înscrise de alţi şase jucători ai CSM-ului orădean.

De la formaţia din Odorheiu Secuiesc, Szabolcs Putnoky a fost principalul marcator, cu şapte goluri. El a fost urmat de Elod Szasz, autor a şase goluri. La formaţia oaspete a evoluat şi Paul Oarga, jucător care a evoluat în precedentele sezoane pentru CSM Oradea şi care a înscris acum împotriva fostei sale echipe de patru ori.

În celelalte partide din prima etapă a Seriei A din Divizia A la handbal masculin, CSM Făgăraş s-a impus în deplasare, cu scorul de 37-31, pe terenul celor de la Unirea Sânnicolau Mare, CS Universitatea Craiova a câştigat jocul de la Timişoara, cu CSU Politehnica, cu scorul de 32-29, iar CSM Reşiţa a spulberat, pe teren propriu, echipa CSU Constantin Brâncuşi Târgu Jiu, cu scorul de 44-30.

În etapa a II-a, CSM Oradea va juca tot pe teren propriu, vineri, 22 septembrie, de la ora 19, cu Unirea Sânnicolau Mare.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!