Handbalistele de la CSU Oradea s-au impus la o diferenţă de opt goluri în jocul pe care l-au disputat, sâmbătă, pe teren propriu, în compania celor de la Crişul Chişineu-Criş.

Meciul, care a contat pentru etapa a 19-a din Seria B a Diviziei A la handbal feminin şi s-a desfăşurat la Sala Polivalentă a Universităţii din Oradea, s-a încheiat cu scorul de 29-21, după ce şi la pauză orădencele conduceau cu 14-10.

Elevele antrenoarei Doina Ardelean au început bine jocul, conducând după primele 5 minute cu 4-0. Ecartul cel mai mare pe parcursul primei reprize s-a consemnat însă în minutul 25, atunci când CSU a condus cu 12-7. Până la pauză, Crişul a mai redus din diferenţă, astfel că după 30 de minute de joc tabela de marcaj indica 14-10 pentru orădence.

În repriza a doua jocul a fost mai echilibrat, până în minutul 50, la scorul de 23-18 pentru CSU, când cuplul de antrenori orădeni au decis să introducă rând pe rând toate junioarele pe care le-a avut la dispoziţie. Noul suflu s-a văzut şi astfel, cu 5 tinere în teren pe final, Oradea a încheiat duelul cu Crişul la o diferenţă de 8 goluri, scor 29-21.

De menţionat însă că echipa orădeană nu au putut conta a acest joc pe Gulnara Biţiş- Garipova, plecată în Rusia din cauza unor probleme personale, iar la oaspete, tocmai fostele componente ale CSU-ului, Ligia Puţ şi Bianca Mîrcă, nu au putut evolua, pentru că au avut expirată viza medicală.

De departe, cea mai în formă jucătoarea de la CSU Oradea în acest meci a fost Jenica Rudics, autoarea a 10 goluri.


CSU Oradea – Crişul Chişineu-Criş 29-21(14-10)

CSU Oradea: Claudia Cetăţeanu, Crina Pintea, Anca Ardelean – Ştefania Roatiş, Denisa Tudose 1, Irina Munteanu, Alina Tovt 1, Cipriana Petric 4, Cristina Abodi 1, Jenica Rudics 10, Cornelia Vrabie 6,  Raluca Bîscă 1, Vali Motogna 1, Anamaria Hercuţ, Georgeta Diniş Vârtic 4. Antrenori: Doina Ardelean şi Cristian Ardelean.

Crişul Chişineu-Criş: Rahela Călin, Zsuzsana Salata – Priscila Lucuşa, Anamaria Iuga 1, Lucreţia Vartolomei 3, Romina Petruşe 2, Adnana Pop, Mihaela Cherecheş 4, Roxana Boldor 3, Alexandra Haidu, Raluca Sas 8, Amalia Corha. Antrenor: Florica Boldor.

CSU Oradea se menţine pe locul al 4-lea şi după disputarea etapei a 19-a,  cu 29 de puncte, acumulate după 9 victorii, 2 rezultate de egalitate şi 6 înfrângeri.

În următoarea etapă, bihorencele vor evolua miercuri, în deplasare, cu principala contracandidată la ocuparea locului al 4-lea, Dacia Mioveni.