Handbalistele de la CSU Oradea au început anul foarte bine. La primul joc oficial din 2022, trupa pregătită de antrenorul Sebastian Tudor a reuşit să detroneze liderul Seriei B a Diviziei A.

Într-un joc care a contat pentru etapa a 11-a a competiţiei şi care a fost găzduit duminică de la Sala de jocuri a Universităţii, CSU Oradea a primit replica echipei de pe primul loc la finele anului 2021. Este vorba despre Gloria II Bistriţa, formaţie în compania căreia a remizat cu scorul de 26-26, după ce la pauză însă CSU conducea cu cinci goluri, scor 16-11.

Elevele antrenorului Sebastian Tudor au făcut o primă repriză foarte bună, conducând pe tabelă din primele minute, iar după minutul 20 s-au distanţat, intrând în pauză cu un avantaj de cinci goluri.

Începutul părţii secunde a fost de aceiaşi manieră, cu trupa orădeană desprinzându-se la o nesperată diferenţă de şase goluri, scor 20-14. Apoi a urmat însă reculul, bistriţencele apropiindu-se pe tabelă şi chiar egalând în minutul 48, la 22.

Mai mult decât atât, oaspetele au trecut şi în avantaj, scor 23-25, dar finalul de joc a consemnat ambiţia gazdelor de a obţine un rezultat bun, fapt materializat pe tabelă cu trei goluri din partea lor.

Astfel, s-a încheiat 26-26 şi CSU Oradea provoacă pierderea primelor puncte din actuala ediţie de campionat pentru echipa bistriţeană, care astfel a cedat şi prima poziţie a clasamentului, în detrimentul celor de la CSM Târgu Jiu, formaţie care şi-a câştigat jocul de acasă cu CSU Universitatea de Vest Timişoara, cu scorul de 40-32.

Cu 20 de puncte, după 6 victorii, 2 rezultate de egalitate şi 2 înfrângeri înregistrate până acum, CSU Oradea ocupă locul 3 în serie. Duminică, 30 ianuarie, CSU Oradea va juca în deplasare, cu CSU Reşiţa, o formaţie situată pe poziţia a 6-a.

Cea mai tânără echipă din campionatul Seriei B a Diviziei A la handbal feminin, formaţia Tonic Sântandrei s-a retras din competiţie în această lună, înainte de reluarea campionatului, acuzând mai multe probleme, printre care cele de ordin financiar.


CSU Oradea - Gloria II Bistriţa 26-26 (16-11)

CSU Oradea: Corha, Pintea - portari; Duţu 8 goluri, Abodi 5, Preduca 4, Vrabie 3, Argyelan 2, Zegrean 2, Hercuţ 2, Horj, Tudose, Bîşcă, Bochiş, Mastan, Corondan şi Deaconu. Antrenor: Sebastian Tudor.

Gloria II Bistriţa: Perianu, Moroianu - portari; Ţanc 8 goluri, Căprar 6, Drăgunoiu 4, Pica 3, Munteanu 3, Muclea 1, Lung 1, Vălean, Gaga, Iosim. Antrenori: Mihaela Evi şi Claudiu Evi.

În alte două partide ale etapei a 11-a: Harghita Odorhei - CS Liviu Rebreanu Turda 25-36 şi CNE Râmnicu Vâlcea - Arena Târgu Mureş 36-29

CNOPJ Baia Mare, U Cluj-Napoca şi CSU Reşiţa au stat.