Formaţia de handbal feminin CSU Oradea a obţinut o victorie importantă, sâmbătă, în cadrul etapei a VI-a din Seria D a campionatului Divizei A, învingând, pe teren propriu, liderul clasamentului, CSM Târgu Mureş.

Elevele antrenoarei Doina Ardelean s-au impus cu scorul de 33-28, după ce şi la pauză conduceau cu o diferenţă de cinci goluri, scor 20-15.

După un început echilibrat, orădencele au prins curaj, au evoluat din ce în ce mai bine, ajungând să domine un adversar mult mai titrat de o manieră categorică. Apărarea a funcţionat aproape perfect, iar contraatacul a mers ca la carte, astfel că diferenţa a crescut treptat până la 18-11, în minutul 22. Totuşi până la pauză mureşenecele au mai redus din handicap, la jumătatea confruntării tabela indicând scorul 20-15.

Echipa oaspete, care nu cunoscuse până acum înfrângerea în actuala ediţie de campionat, nu a reuşit să revină nici în jumătatea secundă, ba mai mult, diferenţa a crescut considerabil pentru CSU Oradea, care a condus şi cu nouă goluri, în pofida raportului eliminărilor, care a fost 10 - 5 pentru gazde.

Pe final, mureşencele s-au mai apropiat pe tabelă, dar evoluţia foarte bună a gazdelor, în pofida faptului că au jucat fără câteva piese de bază, a făcut ca meicul să fie câştigat la o diferenţă de cinci goluri, cu scorul de 33-28.

"Este cea mai mare victorie de când am început acest proiect, fetele s-au autodepăşit, iar când scorul a luat proporţii unele se ciupeau pe bancă atunci când tabela arăta +9 pentru noi. Este o victorie muncită, este victoria lor, mai sunt multe meciuri de jucat, însă grupul acesta este incredibil atunci când este unit", a declarat, după joc, Doina Ardelean, antrenoarea formaţiei CSU Oradea.

Pentru orădence au evoluat: David Andreea, autoare a 10 goluri, Duţu Raffaela, cu 9 goluri înscrise, Damian Maria, cu 5, Toma Denisa, cu 3, Abodi Nicoleta, cu 2, Preduca Andreea, cu 1 gol, Mastan Anamaria, cu 1 gol, Hercuţ Anamaria, cu 1 gol, Gaga Denisa, cu 1 gol înscris, Paşca Anamaria, Surducan Ştefania, Mocan Florina, Pintea Crina, Anca Ardelean, Fulgescu Raluca, Zegrean Ariane, Corondan Alexandra şi Tudose Denisa. 

După şase etape, CSU Oradea ocupă locul III în clasamentul Seriei D a Diviziei A la handbal feminin, cu 12 puncte, după 4 victorii şi 2 înrângeri înregistrate.

În următoarea rundă, trupa bihoreană va evolua sâmbătă, 26 octombrie, tot pe teren propriu, cu CSU Universitatea de Vest Timişoara.