Handbaliştii de la CSM Oradea au fost întrecuţi fără drept de apel, sâmbătă seară, în Arena Antonio Alexe, de harghitenii de la CSM Odorheiu Secuiesc, în cadrul etapei a 3-a a play-off-ului Diviziei A.

Deşi au pornit încrezători, orădenii s-au lovit de un adversar redutabil, în faţa căruia au cedat lamentabil, cu scorul de 29-42.

Doar 10 minute s-au bătut de la egal la egal cu adversarii jucătorii de la CSM Oradea, după care, treptat oaspeţii s-au distanţat, au dictat ritmul şi au arătat că sunt o echipă cu pretenţii clare de promovare.

Deşi s-au luptat şi s-au dăruit, elevii antrenorului Cosmin Liberţ au şi ratat mult, dar au avut în faţă şi un adversar foarte montat, care a etalat un handbal bun şi nu a cedat deloc iniţiativa. Astfel, echipa din Odorheiu Secuiesc a obţinut o victorie clară, pe deplin meritată, în timp ce orădenii au cedat la o diferenţă neaşteptat de mare.

Orădenii au început bine totuşi, au marcat primul gol şi s-au aflat la conducere cu câte un gol sau cel mult două, până în minutul 10, când harghitenii au egalat, iar apoi au preluat conducerea, iar treptat s-au distanţat, roş-albaştrii rămânând parcă blocaţi pe acţiunile ofensive, unde nu au concretizat minute bune. Pe acest fond, CSM Odorhei (foto jos) s-a distanţat la 23-14 la jumătatea partidei, diferenţa de nouă goluri între cele două echipa după prima repriză fiind surprinzător de mare.

În partea a doua, oaspeţii s-au dus chiar la zece goluri diferenţă, dar au urmat câteva minute bune pentru echipa orădeană, care a mai redus din handicap, scorul devenind 18-25, în minutul 36.

În continuare echipa harghiteană nu a cedat ritmul, a marcat din nou gol după gol, diferenţa a început să crească din nou, iar la final tabela de marcaj a indicat rezultatul 29-42. Este prima înfrângere în play-off pentru CSM Oradea, care este astfel egalată în clasament de CSM Odorhei, dar şi de CSM Făgăraş, o altă echipă care s-a impus sâmbătă.

"A fost o evoluţie dezastruoasă pentru noi astăzi, din toate punctele de vedere. Astăzi nu ne-a mers nici poarta, nu ne-a mers nici apărarea şi nu ne-a mers nici atacul. Nimic nu a funcţionat, nimic nu a ieşit cum am pregătit. Am rezistat contra lor până în minutul 10, s-a mers cap la cap, după care au intervenit ratările. Au fost multe ratări, cred că aveam peste 20 de ratări unu la unu cu portarul, iar la un meci de o asemenea miză şi la un meci cu o echipă precum Odorhei nu ai cum să câştigi cu peste 20 de ratări unu la unu cu portarul", a declarat, la finalul jocului antrenorul echipei orădene Cosmin Liberţ.

În jocul de sâmbătă seară, marcatorii echipei orădene au fost: Ciprian Aungurenci – cu 7 goluri, Alexandru Popa – 6 reuşite, Sasz Csongor şi Deniss Kirsch – câte 3 goluri, Emilian Turcu, Viorel Boşca şi Alexandru Farcaş – câte 2 goluri, Marius Milinarcsik şi Alexandru Bogdan – câte un gol.

De la oaspeţi, principalii marcatori au fost: Barna Menyhart – cu 10 goluri, Feliciano Nunes Couveiro – cu 9 goluri şi Tamas Katona şi Csibi Hunor – cu câte 6 goluri.


Rezultatele complete ale etapei a 3-a din play-off-ul Diviziei A la handbal masculin:

CSM Făgăraş - CSO Teutonii Ghimbav  24-23
CSM Oradea - CSM Odorheiu Secuiesc  29-42

CSM Alexandria - CS Medgidia  31-24
CSM Reşiţa a stat.

În clasament, CSM Odorhei, CSM Făgăraş şi CSM Oradea au câte 6 puncte, CSM Alexandria, CS Medgidia şi CSO Teutonii Ghimbav au câte 3 puncte, iar CSM Reşiţa, de pe ultimul loc, niciun punct.

În etapa viitoare, vineri, 23 februarie, CSM Oradea va juca în deplasare, pe terenul echipei CSM Reşiţa. În celelale dispute din runda a 4-a, CSM Odorhei va primi replica echipei CSM Făgăraş, iar Teutonii Ghimbav vor juca acasă cu CSM Alexandria.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!