Echipa de handbal masculin CSM Oradea parcurge cea mai proastă perioadă din 2003 încoace, de când a luat fiinţă Clubul Sportiv Municipal. Trupa pregătită de antrenorul George Tăutu a ajuns la capătul clasamentului în Seria C a ligii secunde (Divizia A).

Înfrângeri în al treilea turneu

La cel de-al treilea turneu din Seria C a Diviziei A, desfăşurat în weekend, între 19 şi 21 februarie, la Odorheiu Secuiesc, handbaliştii orădeni au disputat doar două partide. Meciul cu Academia Minaur Baia Mare, programat pentru sâmbătă, nu a mai avut loc, deoarece maramureşenii nu s-au prezentat la acest eveniment.

În schimb, vineri şi duminică "roş-albaştrii" au întâlnit echipele CSU Politehnica Timişoara şi CSM Sighişoara, pierzând de fiecare dată.

În prima dispută, cea de vineri, CSM Oradea a dat piept cu CSU Politehnica Timişoara, o vecină de clasament, pe care nu a reuşit s-o învingă, chiar dacă la pauză conducea cu 18-14. În partea secundă, bănăţenii au întors situaţia de partea lor, câştigând jocul cu 31-27.

În acest duel, Alexandru Farcaş a fost cel mai bun marcator al echipei orădene, cu 8 goluri. L-a urmat Adrian Szasz, cu 4 reuşite, şi Răzvan Radu, autor a 3 goluri.

Apoi, duminică, în ultima etapă a turneului, bihoreni au dat peste ocupanta poziţiei a doua a clasamentului, CSM Sighişoara, formaţie în faţa căreia a trebuit să se recunoască învinşi cu scorul de 28-42, după ce şi la pauză cei din Sighişoara conduceau cu 24-16. Adrian Szasz a fost de această dată cel mai eficace, cu 9 goluri, în timp ce Alex Farcaş a înscris de 6 ori, iar Florin Breban – 3 goluri.

Două victorii, 7 înfrângeri

În urma acestor înfrângeri, CSM Oradea se situează pe locul al 7-lea din totalul de opt poziţii în Seria C a Diviziei A, cu un bilanţ dezastruos, de două victorii şi şapte înfrângeri şi cu un golaveraj de -45.

Pe ultima poziţie se situează Academia Minaur Baia Mare, echipa care însă nu s-a prezentat la două turnee.

Antrenorul principal al CSM Oradea, George Tăutu, are însă o explicaţie pentru această situaţie. "Suntem o echipă tânără, fară experinţă, exceptând 2-3 seniori care au mai jucat la nivel înalt (Liga 2 şi Liga 1). Din păcate, acest turneu ne-a arătat nivelul pe care nu ni-l doream, dar aceasta este realitatea. Am sperat că la acest turneu vom juca mult mai bine decât la precedentul, dar, din păcate, deocamdată atât putem", a precizat Tăutu.

Conform tehnicianului, media de vârstă a echipei orădene este de 20-21 de ani, iar din lotul de 21 de jucători, 14 sunt orădeni.

Jucătorii mai experimentaţi sunt Alexandru Farcaş, Ghiţă Mateaş, Răzvan Radu, portarul George Duma şi Alexandru Potera. 

Următorul turneu al handbaliştilor orădeni în campionatul Diviziei A este programat în perioada 17-21 martie, când CSM va disputa patru partide, cu cei de la Odorheiu Secuiesc, Cluj, Turda şi CNOPJ Timişoara.