Handbaliştii de la CSM Oradea au obținut o victorie categorică, miercuri seara, la Arena Antonio Alexe, în jocul cu ultima clasată din Seria A a Diviziei A. Bihorenii i-au învins clar pe cei de la CSU Constantin Brâncuşi Târgu Jiu, cu scorul de 39-17, şi au obţinut cea de-a 8-a victorie din actuala ediţie de campionat, dar tot rămân pe locul 4.

Primul gol a fost marcat de oaspeţi, dar a fost singura dată când aceştia s-au aflat la conducere, pentru că imediat trupa pregătită de Cosmin Liberţ a întors balanţa de partea ei, iar treptat s-a desprins pe tabelă, ajungând să conducă cu 11-6 în minutul 18. Diferenţa a continuat să crească, iar la pauză CSM-ul se îndepărtase deja la o diferenţă de 12 goluri, cu scorul de 23-11.

Repriza a doua a adus dominarea şi mai autoritară a echipei bihorene, care a ajuns să conducă cu 20 de goluri, scor 32-12, în minutul 43.

Antrenorul Cosmin Liberţ le-a dat minute şi tinerilor jucători, dar aceştia au respectat indicaţiile tactice şi au reuşit să păstreze avansul luat, iar meciul s-a încheiat cu o victorie la 22 de goluri diferenţă pentru roş-albaştri, scor 39-17.

„Prea multe nu ar fi de spus după acest joc. Ce e de remarcat e însă că în ultima perioadă jucăm din trei în trei zile, nu avem niciun accidentat. Din păcate rezultatul din meciul trecut nu a fost cel pe care ni-l doream, acum mai avem meciul de la Craiova, pe care îmi doresc foarte mult să îl câştigăm, după care ultimul meci, care, probabil va decide locul 3, cel cu Făgăraşul. Bineînţeles, prea mult nu contează configuraţia clasamentului acum, în prima parte a campionatului, contează mai mult din februarie încolo, în play-off, ce se va întâmpla. Ca şi perspectivă însă, având în vedere că vom termina undeva pe locul 3, este clar că mai avem nevoie de întăriri pentru a realiza ce ne propunem", a declarat, la finalul partidei, antrenorul echipei orădene Cosmin Liberţ.

Ultima partidă a etapei, CSM Odorheiu Secuiesc – CSU Politehnica Timişoara, se dispută joi, 30 noiembrie, de la ora 18. În clasament, CSM Odorhei şi CSM Reşiţa au câte 30 de puncte, Făgăraş – 28 de puncte, CSM Oradea – 24 de puncte, iar Universitatea Craiova, de pe locul 5, are 13 puncte.

În etapa viitoare, CSM Oradea va juca la Craiova, sâmbătă, 2 decembrie, de la ora 18.


CSM Oradea – CSU Constantin Brâncuşi Târgu Jiu 39-17 (23-11) 

CSM Oradea: Turturică şi Păcală – portari; Boşca 6 goluri, Sfârlea 6, Turcu 5, Szasz 4, Breban 4, Kirsch 3, Aungurenci 3, Milu 3, Bogdan 2, Băban 1, Popa 1, Mlinarcsik 1 şi Calman. Antrenori: Cosmin Liberţ şi Dan Piţigoi

CSU Tg. Jiu: Motoi – portar; Predan 4 goluri, Papp 4, Stali 3, Benegui 2, Buioca-Bondoc 2, Drugă 1, Mihai 1, Berculescu, Maranca, Faur şi Lăcătuşu. Antrenor: Adrian Gorun

Au arbitrat: Alexandru Apostu şi Florin Chinde (din Baia Mare)

Rezultatele din celelalte partide de miercuri, din etapa a 12-a a Divizei A, Seria A: Unirea Sânnicolau Mare – CSM Reşiţa 28-37 şi CSM Făgăraş – CS Universitatea Craiova 38-22.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!