Într-un duel cu una dintre echipele bune ale Seriei B din Divizia A la handbal feminin, studentele pregătite de Doina Ardelean s-au înclinat, sâmbătă, în faţa lui SCM Piteşti cu scorul de 28-33 (10-18). Partida împotriva unei formaţii care vizează clasarea între primele trei echipe ale întrecerii a contat pentru etapa a 17-a.

Cu toate că adversarele orădencelor din acest joc speră să prindă un loc pe podium care asigură participarea la barajul de promovare în Liga Naţională, replica dată de gazde a fost una bună mai cu seamă spre finalul meciului. De altfel, progresul tinerei echipe bihorene poate fi observat şi din diferenţa de scor la care a pierdut meciul tur, 42-27.

De menţionat faptul că oaspetele au făcut parte din echipa care devenea campioană naţională universitară în anul 2014. Aşadar un adversar superior din punct de vedere valoric, care a demonstrat aceasta în cea mai mare parte a meciului de la Arena Antonio Alexe. Orădencele au alergat mereu după egalare şi în destule momente s-au ridicat la valoarea adversarului.

Debutul de joc a aparţinut oaspetelor, care conduceau cu 4-1 în minutul 7. Acestea au profitat de startul mai slab avut de CSU, orădencele irosind câteva atacuri. La acest scor, echipa gazdă a suferit o eliminare (Ioana Almăşan) situaţie care a făcut ca diferenţa să se mărească la 6 goluri (1-7) în minutul 10. Simţind momentul mai greu, Doina Ardelean a solicitat timp de odihnă. Gestul s-a dovedit inspirat, gazdele apropiindu-se la 3 goluri (6-9) în minutul 15. Din nefericire, finalul primei părţi a coincis cu startul partidei astfel că oaspetele au intrat la cabine cu un avantaj de 8 goluri (10-18).

Jocul s-a echilibrat după pauză, diferenţa rămânând relativ constantă aproximativ 20 de minute. Avantajul cel mai mare avut de oaspete s-a înregistrat în minutul 49 atunci când conduceau cu 27-17. A fost momentul în care antrenoarea orădencelor a solicitat un nou timp de odihnă, la reluare studentele declanşând cursa de urmărire. Până la final, CSU Oradea şi-a dominat adversarul apropiindu-se la doar 4 goluri în minutul 58. Din nefericire, ultimele două atacuri (inclusiv o aruncare de la 7 m) au fost irosite astfel că argeşencele s-au impus în cele din urmă cu scorul de 33-28.

Astfel, a fost o partidă în care gazdele au dat senzaţia că s-ar putea impune doar pe final, situaţie contrară altor jocuri în care forma bună era arătată doar în primele 40 de minute. Acest fapt probabil demonstrează eficienţa cantonamentului din Băile Felix susţinut în pauza de iarnă. Există speranţa că o dată cu acumularea experienţei de joc şi cu recuperarea jucătoarelor accidentate evoluţia echipei să se îmbunătăţească semnificativ.

Pentru CSU CSM Oradea au evoluat în partida cu argeşencele: G. Horincar, E. Somogyi – A. Pantea, D. Farcaş 2 goluri, B. Mîrcă 2, A. Bala 3, C. Vrabie 4, M. Pantea 4, D. Verzea 1, L. Puţ 5, I. Almăşan 7 şi N. Novak. Antrenoare: Doina Ardelean.